Re-entry diet: tips och tricks för att detoxa och gå ner i vikt efter semestern

0
Rate this post

Semestern är över, åtminstone för de flesta av oss. Det som finns kvar i arvet, förutom goda minnen, är ofta några extra kilon eller en oregelbunden tarm, problem som härrör från de extra laster som vi har tillåtit oss själva under semestern, speciellt efter de svåra stunder vi har gått igenom p.g.a. restriktioner. kopplat till coronakrisen.

Så hur kan vi göra för att komma tillbaka i form snart och avgifta kroppen lite?

Aperitifer, luncher och middagar vid havet eller i bergen, men också regelbrott med avseende på den vanliga kosten för dem som har stannat kvar i staden, kan enkelt stävjas på kort tid genom att integrera hälsosam och livsviktig mat, vissa örtte, fruktextrakt och grönsaker och ägna lite mer åt fysisk aktivitet.

Kanske till och med på semestern tack vare värmen och törsten du har ätit mycket frukt och grönsaker. Tja, fortsätt göra det även efter att ha kommit tillbaka från semestern. Unna dig till exempel smoothies, juicer eller extrakt att dricka under dagen som mellanmål eller till frukost. De kommer att ge dig energi utan att tynga ner dig. Om du inte är säker på vilka frukter eller grönsaker du ska välja och kombinera, ta en titt på våra centrifugerade recept.

Du har förmodligen konsumerat främst raffinerade spannmål i form av bröd, pasta, godis etc. på semestern. Nu är den perfekta tiden att gå tillbaka till att föredra fullkorn som är rikare på näringsämnen och fibrer. Bättre att direkt välja de spannmål som håller sina egenskaper intakta, ännu bättre om man varierar mellan spannmål eller “förmodade spannmål” utan gluten, lättare och mer lättsmält.

Du kan till exempel experimentera med flingsallader, hitta några recept här

Ofta har vår kost brist på Omega 3 jämfört med Omega 6, som vi tar mycket oftare. Denna obalans är inte bra för vår kropp. Återkomsten från semestern är ett utmärkt tillfälle att komma ikapp och öka intaget av dessa essentiella fettsyror. Var hittar vi dem? Fet fisk är definitivt det första svaret, men för de som äter grönsaker finns det många växtbaserade alternativ. I pole position hittar vi utan tvekan linfrön och linolja men även hampafrön och den relaterade oljan, tofu med mera som du kan hitta här.

Ofta vid hemkomsten från semestern är tarmen i kaos, dels på grund av olika semesterrytmer men också och framför allt för att regelbundenhet prövas hårt av kostomläggningen. Väl tillbaka är det därför bra att öka konsumtionen av probiotiska och prebiotiska livsmedel (de senare klarar av att ge näring till den goda bakteriefloran) och om detta inte räckte, ta probiotiska tillskott.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här