Antioxidanter för naturlig avgiftning

0
Rate this post

Ett annat bra tips för att snabbt och enkelt bli av med skadliga ämnen naturligt är att dricka Donat. Dess gynnsamma effekter på matsmältningen har bevisats vetenskapligt, medan de stimulerande effekterna på matsmältningssystemet på grund av en unik kombination av sulfat- och magnesiumjoner har varit kända i över fyra århundraden. Donat slappnar av tarmarna och underlättar utsöndringen, så det är ett av de bästa sätten att bli av med gifter i tid, istället för att behålla dem i kroppen och låta dem göra skada.

Sluta laga mat med giftiga oljor

Använder du vegetabilisk eller solrosolja för matlagning? Om ditt svar är ja rekommenderar vi att du ändrar ditt sätt att laga mat. Vid upphettning frigör dessa oljor, tillsammans med bomulls- eller rapsoljor, giftiga cancerframkallande kemikalier med skadliga effekter på hjärnan.

Tack och lov finns det mycket bättre alternativ till ditt detoxprogram. Välj oliv- eller kokosolja och njut av rikedomen av smaker utan att hindra kroppens naturliga avgiftning och utsätta din hälsa för fara. Andra föredrar till och med ister.

Ge upp socker och bearbetade livsmedel

Desserter är en frestelse och du vet hur svårt det är att tacka nej till en liten efterrätt som tittar på dig från bordet. Men eftersom hon vet att sockerhaltiga livsmedel hindrar bortskaffandet av gifter, kanske hon kan övertyga dig om att dra ner på socker.

Till exempel kan sockerhaltiga och bearbetade livsmedel orsaka fettleversjukdom, ett tillstånd som kallas fettlever. Överbelastad av lipider kan levern inte utföra sina naturliga funktioner när den är som bäst. Att undvika att ha dem på köksbänken eller någon annan plats i huset kan därför visa sig vara ett grundläggande steg mot en naturlig och effektiv kroppsdetox.

  • Detta betyder inte att vi helt måste avsäga oss alla frossarsynder. Ibland kan vi tillåta oss själva en liten överträdelse.
  • Och när du ger det till dig själv, njut av det långsamt, tugga efter tugga, med vetskapen om att det nu är ett undantag och inte längre regeln.

På tal om de bästa sätten att göra sig av med gifter kan man inte undgå att nämna antioxidanter. De tjänar, som vi alla vet, för att skydda kroppen från de skadliga effekterna av fria radikaler. Var inte rädd, fria radikaler är molekyler som finns naturligt i kroppen som biprodukter av reaktioner och kemiska processer. Rökning, bearbetad mat, exponering för gifter och så vidare orsakar överdriven produktion, vilket leder till skador på celler. Det finns därför ett samband mellan fria radikaler och allvarliga kroniska tillstånd som hjärt-kärlsjukdomar, cancer, leverdysfunktion, för tidigt åldrande med mera.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här