Upptäck det veganska i dig

0
Rate this post

Av denna anledning är de bästa detoxmaten de som är rika på antioxidanter, såsom vitamin A och E, och därför apelsiner, kiwi, nötter, avokado, etc. Du har säkert redan antioxidantrik mat hemma som lök, vitlök, grönt blad. grönsaker, citrusfrukter, pumpor och aubergine. För att inte tala om grönt te, ett utmärkt val i kampen mot oxidativ stress.

Du behöver inte ge upp biff eller revben, men lita på oss att grönsaker, frukter och örter inte bara är fantastiska avgiftningsmedel, de smakar också fantastiskt – även råa! Försök hitta kombinationer du gillar och oroa dig inte för förberedelserna.

Ät dem som mellanmål istället för chips eller kakor

Frukt, grönsaker och örter är fantastiska för detoxdieten då de innehåller fibrer, vilket förbättrar matsmältningen och därmed reningsprocessen. Dessutom innehåller de enzymer som hjälper din kropp att absorbera alla viktiga näringsämnen effektivt. Återigen, en anmärkning av försiktighet: vissa människor kan ha problem med att smälta råa grönsaker, och om du är en av dem är det bäst att koka dem lätt först.

  • En mer vegetarisk matstil, även en enstaka sådan, har en annan fördel. Att äta dessa livsmedel ökar faktiskt det dagliga intaget av kalium, en utmärkt motvikt till de skadliga effekterna som orsakas av för mycket salt i maten.
  • Bönor och spenat är en utmärkt källa, och även om du väljer en banan som ett hälsosamt mellanmål kan du inte gå fel.

Detoxen med örter istället? De är också utmärkta antioxidanter med antibakteriella effekter, hjälper matsmältningen och gör mycket mer. Måste prova: koriander, mjölktistel, nīm-blad, mynta, rödklöver eller mald murgröna.

Aktiv på dagen och avslappnad på natten

Regelbunden fysisk aktivitet är nyckeln till en fullständig avgiftning av kroppen, eftersom det minskar inflammation, stimulerar matsmältningssystemet och eliminerar gifter genom svetten vi producerar. Det är dock lika viktigt att få tillräckligt med vila, eftersom kroppen behöver tid för att ta bort alla giftiga biprodukter från de processer som sker i vårt system. Se till att du får tillräckligt med sömn varje natt för att ge din kropp tillräckligt med tid att göra sig av med eventuella gifter.

När vi talar om hälsa, det vill säga immunförsvaret, måste vi veta att dess funktion beror på många faktorer. Många system i vår kropp arbetar nära tillsammans för att hålla vår hälsa på en optimal nivå. En av dem är, mer än de andra, ansvarig för det allmänna hälsotillståndet: vi anspelar på matsmältningssystemet – ett extremt segt men samtidigt mycket känsligt “ekosystem”, där nästan 80 % av cellerna i systemet hittas. immun.

Förutom tjocktarmen består vårt matsmältningssystem av mage, lever, tunntarm, galla och bukspottkörtel, alla lika viktiga för kroppens hälsa. Det ska också sägas att varje del av vår kropp, inklusive matsmältningssystemet och immunförsvaret, fungerar bäst om de får hjälp med hälsosamma livsstilsvanor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här