Detoxmaten par excellence

0
Rate this post

För en effektiv detoxdiet måste du först och främst eliminera omedelbart all fet mat som inte är nödvändig för vår kropp: först och främst godis, särskilt om det är förpackat, men också stekt mat, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker. Kolhydrater, å andra sidan, bör inte elimineras helt, utan bör reduceras utan att överskrida i kvantitet: det är alltid bättre att välja pasta, bröd och fullkorn snarare än raffinerade.

Om möjligt, föredra råa grönsaker

så att de behåller alla sina egenskaper så mycket som möjligt, annars är det viktigt att alltid föredra lätt och kalorisnål tillagning, som att koka. Under mellanmål mitt på förmiddagen och mitt på eftermiddagen kan du välja mellan frukt, fettfri grekisk yoghurt eller frukt- och grönsaksjuice, perfekt för att ladda energi och rena kroppen.

Slutligen, glöm aldrig att dricka mycket vatten under dagen: kroppen måste återfuktas varje dag genom att dricka minst två liter vatten, men när du vill ta itu med en detoxdiet är det bra att tillföra en större mängd vätska (mellan 2,5 och 3 liter dagligen), för att gynna elimineringen av avfall och gifter från lymfsystemet och följaktligen bortskaffandet av de stillastående vätskorna som orsakar celluliter.

Så drick mycket vatten men även grönt ljus för ljumma och sockerfria infusioner och örtteer

Bland de mest lämpliga örterna finner vi nässlor, björk, mynta, maskros, kardborre, körsbärsstjälkar, fänkål och gröna anisfrön, samt vitt te, en utmärkt antioxidant, som kan hålla nere kolesterolhalten; två eller tre glas juice, centrifugerade eller smoothies om dagen kommer att fullborda vattenförsörjningen, naturligtvis alltid utan tillsatt socker.

Ett viktigt förslag: innan du påbörjar någon form av betydande variation av din kost är det alltid bra att rådfråga din läkare eller nutritionist.

Citrusfrukter är utmärkta livsmedel för att rena vår kropp, och den första av dessa är utan tvekan citronen: förutom att den är rik på C-vitamin, hjälper den till att återfå den syra-alkaliska balansen, vilket hjälper till att bättre driva ut gifter och rena kroppen.

  • Blåbär (särskilt svarta) bekämpar fria radikaler, ansvariga för för tidigt åldrande, och är bland de bästa metaboliska stimulatorerna som finns i naturen.
  • Rödbetor är rika på vitamin B3, B6 och C, mineraler som magnesium, zink och järn, reglerar verkan av levern och gallblåsan och hjälper dem att eliminera gifter.

Papaya hjälper oss att smälta proteiner, är antiinflammatorisk och har en anti-aging effekt på hud och ögon. Det hjälper också till att dränera överflödig vätska och är en gruva av fibrer och värdefulla mineraler, såsom kalium. Maskros, liksom nässlor, har en vitaliserande kraft: den stimulerar diures och hjälper till att eliminera överflödig vätska tack vare sin kraftfulla blandning av antioxidanter, vitamin A, C och D, zink, järn och kalium.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här