3 dagars diet: hur fungerar det?

0
Rate this post

3-dagarsdieten är en snabb diet som lovar att hjälpa människor att bli av med den uppsvällda känslan tack vare dess detoxverkan.

Denna regim är baserad på en väldetaljerad meny under tre dagar i följd, med lågkalorimat (i kontrollerade mängder) till frukost, lunch och middag.

Låg i kalorier, mängder måste kontrolleras för att 3-dagarsdieten ska få effekt. Faktum är att små mängder kolhydrater, magra proteiner, frukt och grönsaker måste konsumeras varje dag.

Nej till all fettrik mat. Nej till godis, sockerdrycker, färdigförpackade livsmedel och alkohol.

** Detoxjuicer: 3 recept för att gå ner i vikt och tömma snabbt **
Ett exempel på en meny

Målet med 3 dagars dieten är att avgifta kroppen och tömma snabbt. Det är därför mycket viktigt att undvika godis, fett, kolhydrater och hetsätningar vid lunch och middag.

Vad ska man äta då?

Frukosten måste vara rik på proteiner och vitaminer, som används för att ge energi för att starta dagen och fylla magen (och på så sätt undvika frestelsen av ett mellanmål mitt på morgonen).

** 5 knep för att producera mindre hungerhormoner **

Bland de rekommenderade livsmedel då vegetabilisk mjölk, vit yoghurt, fullkornsskorpor och mycket frukt.

Till lunch och middag rekommenderas att undvika komplexa kolhydrater. Så nej till pasta, men ja till fullkorn och baljväxter, som magert kött och vit fisk.

Det är också mycket viktigt att åtfölja rätterna med rikliga grönsaker, vilket måste vara ett av nyckelelementen i denna mening.

En annan grundläggande regel för att rena kroppen (vilket även gäller utanför 3-dagarskosten) är att dricka minst 2 liter vatten om dagen och göra 30 minuters daglig träning.

** 6 knep för att dricka 2 liter vatten om dagen utan att ens märka det **

För- och nackdelar med 3 dagars diet

Det är viktigt att specificera att det inte finns några vetenskapliga bevis för att stödja effektiviteten av 3-dagarsdieten.

Som alla detoxdieter, gör den här inte underverk för viktminskning. Det bör dock förstås som ett litet avbrott från den vanliga kosten, kanske för att eliminera överflödiga gifter och tömma luften efter en period av binging.

Fördelarna som denna diet ger kroppen är i själva verket mer relaterade till avgiftning än viktminskning.

  • 3-dagarsdieten hjälper till att avgifta levern och njurarna, tömma magen och sänka nivån av vattenretention i huden.
  • Att gå på diet är ibland komplicerat. Här är vad du ska göra för att ändra ditt sätt att äta och kunna gå ner i vikt lättare och med färre uppoffringar
  • För att äta bättre och gå ner i vikt är ett misstag som ofta görs att störa sin kost.
  • Ett kortsiktigt val som riskerar att undergräva de bästa avsikterna att gå ner i vikt och returnera de förlorade kilona med intressen.

** 5 dåliga vanor som gör dig tjock **

Lösningen? Välj en enklare inställning till mat snarare än alltför stela menyer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här