Så här är några tips för att äta bättre och gå ner i vikt.

0
Rate this post

Mer än ett bantningsprogram i strikt mening är det väsentligt att följa en koststil genom att välja enkla och naturliga livsmedel, mestadels av vegetabiliskt ursprung och att minimera konsumtionen av förpackade och industriella livsmedel, vilket istället ökar risken för blodsockerfluktuationer och humör, två faktorer som påverkar viktökning och hungerkänslan.

Öka din konsumtion av grönsaker

Omväxlande i de dagliga menyerna är konsumtionen av råa och kokta grönsaker ett av de matval som mest gynnar hälsotillståndet och hjälper till att hålla sig i form.

Grönsaker är framför allt rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter som underlättar leverns och tarmens arbete.

Fibrerna som de är utmärkta källor till bromsar upptaget av socker och lipider och motverkar ansamling av fett. Dessutom är de super mättande och utmärkta allierade för att minska hungerkval.

Krydda med extra virgin olivolja

  • Extra virgin olivolja är en av de hälsosammaste kryddorna. Det ger antioxidanter som polyfenoler, essentiella fettsyror och vitamin E som har en bra antiinflammatorisk verkan.
  • Tack vare de hälsosamma lipider som den är rik på, ökar den mättande kapaciteten hos rätter, vilket gynnar figuren och hälsan.

Ge inte upp på baljväxtproteiner

Linser, kikärter, men även ärtor och torkade bönor är ett bra alternativ till proteiner av animaliskt ursprung.

I kombination med fullkorn i samma måltid ger de alla essentiella aminosyror, men med ett minskat fettintag.

Välj fullkornspasta och bröd

Jämfört med raffinerade, garanterar fullkorn och deras derivat en större känsla av fyllighet och en högre rikedom av näringsämnen.

De är en källa till beta-glukaner, karotenoider och polyfenoler, som har en antioxidantverkan. De är också rikare på lösliga fibrer som motverkar viktökning.

Mumsa på torkad frukt som mellanmål

Om ditt mål är att äta bättre och gå ner i vikt, se upp för eventuell binging efter arbetstid.

För att ersätta de klassiska snacks baserade på sockerarter och fetter, potentiellt skadliga för figuren och hälsan, kan du välja torkad frukt.

En handfull valnötter eller mandlar säkerställer mättnad och massor av ämnen inklusive essentiella fettsyror, fibrer och mineraler som magnesium som hjälper dig att hålla dig i form.

Ledordet för att fira påsk är god mat!

Precis som julen är påsken faktiskt också en mycket hjärtlig högtid i den italienska traditionen.

Trots de senaste två årens upp- och nedgångar kommer familjer att samlas för att fira. Till exempel? Med smaker och aromer som tillfredsställer även de finaste smakerna.

En passion, det där för mat, som under semesterperioder översätts till gemytlighet, att samla vänner och släktingar för att äta lunch tillsammans och njuta av stunder av glädje och avkoppling.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här