Vi känner till grundprinciperna för utrensningsdieten och skillnaderna mellan detoxdieten och viktminskningsdieten

0
Rate this post

Att hitta ur form, vikt och svullen betyder inte nödvändigtvis att man har extra kilo fett att göra sig av med. Mycket ofta beror orsaken snarare på en ansamling av gifter, vätskor och avfall. När vår kropp kämpar för att rena sig, de inre organen verkar trötta och ämnesomsättningen saktar ner, alla våra vitala funktioner misslyckas på grund av en ballast av “skräp” som vi inte kan bli av med. I dessa fall är en bra detoxdiet brådskande för att hjälpa levern att eliminera skadliga ämnen, njurarna att dränera vätskor och gifter, magen och tarmarna för att rena sig själva från avfall och påskynda den långsamma matsmältningsprocessen.

Som det är lätt att gissa skiljer sig en reningsregim mycket från en bantande

eftersom övervikt inte nödvändigtvis betyder att du också behöver avgifta, och vice versa. Det är dock sant att det kan vara svårt att förstå skillnaden, särskilt när den enda referenspunkten är skalan. Hur förstår du då om vi behöver en renande diet, eller om de där extra kilona, ​​kanske efter semesterns extravaganser, verkligen är “flabbiga” att göra sig av med genom att minska kalorierna och omforma måltidernas sammansättning?

I allmänhet är tecknen på kroppsförgiftning ganska lätta att känna igen:

  • Långsamma reflexer, sömnighet efter måltider, kämpar för att börja dagen
  • Matt hud, påsar under ögonen, slitet utseende, blek eller gulaktig hy
  • Svullna ben, vrister eller ansikte, förstorad midja, svullen mage
  • Matta muskler, lite ryck, trötthet efter minimal fysisk ansträngning
  • Långsam ämnesomsättning, förstoppning, mödosam matsmältningÅterkommande huvudvärk, tendens till depression

Förekomsten av en eller flera av dessa signaler beror förstås på berusningens “allvarlighet”, vilket i allmänhet beror på en kost som är för rik på raffinerat socker, mättade fetter, salt och animaliska proteiner (särskilt från ostar, torkade ostar). kött och rött kött). I dessa fall är en bra detoxdiet indikerad just för att rena kroppen från avfallsämnen.

En egenskap hos reningsregimer är att de är ganska korta

från 3 till 5 dagar som mest, eftersom syftet är att ge vår kropp en chock. De livsmedel som tjänar till att avgifta är framför allt rika på fibrer och antioxidanter som fungerar som “rensare” och påskyndar ämnesomsättningen, samtidigt som de hjälper levern att städa upp och njurarna att eliminera avfall.

För att en detoxdiet ska vara riktigt effektiv är de bästa tiderna att hantera det säsongsväxlingarna (eftersom det är i dessa övergångsfaser som vår kropp tenderar att sakta ner sina funktioner), efter semestern (om vi har överdrivit med frosseri ) och före en viktminskningsdiet för att förstärka och påskynda dess effekter. Det är möjligt att ha en dags detoxdiet även en gång i månaden, om du känner behov.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här