Gå ner i vikt genom att äta allt: science fiction eller verklighet?

0
Rate this post

Att gå ner i vikt genom att äta allt, utan att genomgå drastiska dieter, är möjligt så länge du respekterar 5 grundläggande regler.

Den första sanningen att veta, när det kommer till kost för att gå ner i vikt, är att det inte finns någon mat som kan få dig att gå ner i vikt alls, medan det är sant att det är möjligt att gå ner i vikt genom att äta allt. Så länge det är god och hälsosam mat, väl avvägd med varandra.

Ofta beror faktiskt det bästa bidraget till att uppnå och bibehålla fysisk kondition på kombinationen av flera faktorer:

  • Metoderna för matintag
  • Kombinationen av specifika livsmedel
  • Mängden mat som intas
  • Ingredienserna som används för att tillaga rätterna
  • Livsstil.

Att anpassa bitarna i detta “pussel” på ett intelligent och medvetet sätt är redan en hjälp att sitta vid bordet med lätthet och smak, utan att måltiden är ett tillfälle till rigorösa avsägelser. Till och med Lidia, 50 år gammal i åratal och kämpat med vågen, har förstått detta ett tag.

”Jag har alltid varit en älskare av bordet, rik på portioner och dipp. Så lite i taget började jag se min vikt stiga också, med svårighet att göra mig av med den, tills jag blev utbildad i bra kostregler. Nästan utan att inse det, och framför allt utan alltför stora uppoffringar, började jag gå ner i vikt på ett hälsosamt och varaktigt sätt. Och det fina är att respekten för dessa regler inte har tagit nöjet med mat från mig. Tvärtom, han gav det tillbaka till mig för idag föder jag mig själv ansvarsfullt! ”

För att gå ner i vikt måste du utbilda dig i 5

Ena handens fingrar räcker för att räkna reglerna som kan hjälpa dig att gå ner i vikt, även om du är en sådan som likt Lidia alltid har haft ett kontrasterande förhållande till vågen och en särskild uppskattning för god mat. Reduktion och begränsning av kosten är inte alltid lösningen på viktminskning. Deprivation utgör faktiskt ofta ett incitament, när perioden “med full kapacitet” är över, för att återuppta matkonsumtionen i obalanserad kvalitet och kvantitet. Och så hejdå tappade kilon…

Här är de 5 grundläggande reglerna för en diet för att gå ner i vikt genom att äta allt på ett hälsosamt sätt:
1 Gör kvalitetsval. Färsk frukt och grönsaker, av kvalitet och med hänsyn till säsong, samt baljväxter och fibrer med en mättande kraft, huvudsakligen i grönsaker och hela livsmedel: detta är en bra blandning av medelhavsmat – till vilken kolhydrater och livsmedel av animaliskt ursprung kan också läggas till, såsom kött, fisk, ägg, mjölk och biprodukter – som strukturerar en kost som kan ge kroppen vad den behöver, hålla den i välbefinnande och hälsa.

Att välja med kvalitet innebär också att vara måttlig, mätta gommen med välsmakande rätter, men att tacka nej till en förtrollande ätare, när tillräckligt mycket har ätits.

Var dock uppmärksam på animaliska fetter: föredrar omättade fetter och vegetabiliska kryddor. Det optimala är extra virgin olivolja, rå, en matsked om dagen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här