Konsumera också socker sparsamt

0
Rate this post

Hur många? Cirka 72 gram per dag för män, 55 gram för kvinnor, 40 gram för pojkar, enligt rekommendationer från WHO (World Health Organization). Var dock försiktig: för att inte överstiga den dagliga inkomsten, måste du också räkna med det som är naturligt gömt i mat, inklusive frukt, eller lagt till förpackade produkter.

Regelbundenhet lönar sig

Planera att äta 5 måltider under dagen: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag. Mötet med mat är lika viktigt som dina andra dagliga åtaganden, hoppa inte över det. Genom att göra det skulle du göra ett strategiskt misstag: faktiskt, att inte äta, eller ännu värre, att fasta i några dagar för att gå ner några kilo, hjälper dig inte gå ner i vikt. Det stimulerar faktiskt motsatsen, eftersom kroppen inte kan ge upp mat; om den går i reserv på grund av en missad måltid kommer den i nästa att behöva mer mat från vilken den kommer att ta upp ännu mer näringsämnen. Med åtföljande ökning av kalorier och vikt.

Regelbundenhet lönar sigLångsamheten gör skillnaden. Ät inte med minuterna slut, tänk på engagemanget som väntar dig senare. Genom att ge dig själv rätt tid kommer du också att kunna lyssna på hungerns stimulans, det vill säga att förstå hur mycket kroppen har nått mättnad och varje extra kalori skulle vara skadligt för vikten. Res dig upp från bordet och känner dig nöjd, men inte tyngd.

Konfrontera vågen, men bara ibland

Du måste göra det här verktyget till en allierad som mäter de uppnådda målen och inte en fiende att stöta sig med. Därför ingen daglig viktövervakning som kan ha skadliga effekter på psyket, utan att veta att viktfluktuationer, även dagligen, inte nödvändigtvis är förknippade med större mängder intagen mat. Ökar du med några kilo så fungerar inte kosten nödvändigtvis: det kan vara en fysiologisk variation! Vill du väga dig intelligent? Gör detta bara en gång i veckan. Men framför allt, ge dig själv tid att gradvis gå ner i vikt: brådska är alltid en dålig följeslagare och leder aldrig till bra resultat.

Det “rör på” kosten. Gör det smalare och lättare med fysisk träning. Detta vanliga möte med sport bidrar till att bränna kalorier i synergi med en mer aktiv och funktionell ämnesomsättning. Det betyder inte att om du tränar kan du äta skräpmat: din livsstil och kost måste alltid vara hälsosam, hälsosam, varierad och balanserad.

Att väga dig rätt kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Men finns det någon regel som gäller för alla?

För den som vill komma tillbaka i form kan vågen vara en riktig fiende: det är lätt att bli avskräckt när man ser att nålen trots de enorma ansträngningarna inte går ner som man skulle vilja. Också av denna anledning rekommenderas det ofta att väga dig bara en gång i veckan.

Att följa detta råd var till stor hjälp för Claudia, 33, en lågstadielärare som tack vare rätt kombination av kost och fysisk aktivitet lyckades tappa de extra kilon som blev kvar på henne efter graviditeten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här