I verkligheten verkar det dock inte finnas en regel som passar alla

0
Rate this post

Jag vägde mig varje dag, angelägen att se nålen sjunka igen under de där 65 kg som jag aldrig nått innan jag blev gravid. Och varje gång jag blev besviken: kunde det ta så lång tid att gå ner ett enda kilo?! Sen började jag väga mig bara på fredagar. Så varje vecka märkte jag förbättringar, jag fann mod och övergav varken dieten eller den goda vanan att röra på mig lite varje dag.

Claudia gjorde klokt i att inte trampa på vågen varje dag, utan bara en gång i veckan: i själva verket kan vikten fluktuera beroende på hur mycket fett som har förbränts och hur mycket som har samlats, men det kan variera från timme till timme t.o.m. beroende på måltider, vattendruckit och tarmrörelser.

Till exempel, i fallet med Giada, 40 år gammal som alltid har kämpat med tendensen att gå upp i vikt, har det alltid varit ett bra drag att väga sig varje dag.

Min nutritionist rådde mig att väga mig varje morgon och jag kände aldrig något obehag, ja, till slut lyckades jag gå ner i vikt och få en avundsvärd figur!

Detta tillvägagångssätt har fördelar som att kunna åtgärda eventuella misstag

Att se vågen stiga från en dag till en annan kan till exempel hjälpa till att motstå frestelser som kan leda till överätande.

Så även om det för dem som inte står ut med konfrontationen med vågen kan vara bättre att bara kontrollera sin vikt en gång i veckan, för andra kan det vara värt att göra det varje dag.

Det är i alla fall alltid bäst att försöka alltid väga sig samtidigt, utan kläder och skor, gärna på morgonen, då man tenderar att väga mindre.

Att välja rätt mat kan hjälpa dig att hålla dig i form – med ett enkelt mellanmål som yoghurt kan det vara lättare att gå ner i vikt.

Det är nu känt: att gå ner i vikt är en fråga om energibalans,

och för att gå ner i vikt är det nödvändigt att den förbrända energin är högre än den som tillförs med mat. Men när du går på en diet är det viktigt att vara uppmärksam inte bara på hur mycket du äter, utan också på vad du äter. Kort sagt, du behöver äta på ett balanserat sätt.

Tyvärr finns det ingen mirakelmat, men det verkar som att vissa livsmedel kan hjälpa till att hålla figuren mer än andra. Bland dem finns yoghurt, som nu har blivit ett oumbärligt mellanmål för Annarosa, en 37-årig anställd som regelbundet äter en burk om dagen för att inte riskera att tappa figuren.

Ända sedan jag var en tjej har jag alltid föredragit att äta en bit pizza eller ett paket kex, men när jag började behöva ta itu med fjällen började jag byta ut dem mot yoghurt. Valet har aldrig varit bättre! Jag trodde att hon aldrig skulle fylla mig, men istället lät hon mig – och fortsätter att tillåta mig – komma till bordet utan att drabbas av hungerkval.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här