Om du inte gillar varma drycker, välj en färsk juice alltid baserad på samma livsmedel

0
Rate this post

“Ofta tänker vi inte på det, men huden, med sina tre miljoner svettkörtlar, är kroppens största reningsorgan”, förklarar Anadela Serra Visconti, specialist i estetisk medicin och expert på naturliga botemedel.

Att dricka en kaffe på morgonen till frukost är inget problem: det finns de andra tre eller fyra som du tillåter dig själv under dagen som verkligen inte hjälper din kropp att bli ren och lätt.

Är kaffe också en stund av trevlig paus för dig?

Byt ut det mot ett örtte, du kommer fortfarande att tillåta dig själv en paus och du kommer att upptäcka att det också finns infusioner som hjälper dig i din renande avsikt. Välj särskilt örtteer baserade på fänkål, ingefära, blåbär, centella och selleri.

Just för att huden är det största organet som gör att vi kan transpirera och driva ut de gifter som njurarna och levern inte klarar av att eliminera, är det viktigt att ägna lite uppmärksamhet åt den för att alltid hålla den på topp.

Ett bra sätt är skrubben, mycket användbar för att eliminera döda celler, öppna porerna och tillåta korrekt syresättning av vävnaderna. En idé för en helt hemmagjord skrubb? Använd kakaopulver, kaffesump, farinsocker, sötmandelolja och risolja och tillsätt till sist lite kallt kaffe; ett utsökt recept som inte gör dig tjock!

Alla fördelar med maskros

Maskros, även känd som maskros eller vild cikoria, har alltid använts inom folkmedicinen som ett renande och urindrivande medel. Faktum är att tack vare dess speciella egenskaper rekommenderar fytoterapi maskrosbaserade behandlingar, särskilt i samband med säsongsmässiga förändringar (särskilt i övergången från vinter till vår) när det är brådskande att eliminera ackumulerade gifter.

Av samma skäl kan det vara väldigt användbart och effektivt även när du överdriver det med fet mat och alkohol, det vill säga när levern utsätts för en rejäl tour de force (luncher och middagar ute, för många aperitifer, dålig diet i grönsaker och vatten. ).

Du kan därför ta vara på maskrosen för en naturlig detox, för att gå ner i vikt, mot förstoppning, för att motverka vätskeansamling och celluliter, för att lindra den trötta levern, minska det onda kolesterolet i blodet, motverka glykemiska toppar och sänka trycket. Dessutom kan du förbereda många välsmakande recept med maskros för hela familjens välbefinnande.

Hur man tar maskros och vilka är kontraindikationerna

Maskros kan tas på olika sätt och doser, som varierar beroende på önskad effekt och alltid fastställs efter att ha rådfrågat din läkare. Faktum är att det finns vissa fall där dess intag är kontraindicerat, såsom: graviditet, amning, former av gastrit och magsår, hypotoni och intag av antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), smärtstillande medel, diuretika och hypoglykemiska medel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här