För att upptäcka de 5 fördelaktiga effekterna som maskrosor kan träna, läs vidare!

0
Rate this post

När det inte finns några kontraindikationer kan maskros tas både i tabletter (torrextrakt, vanligtvis två gånger om dagen), och i modertinktur (i dosen ca 50 droppar med lite vatten 2-3 gånger om dagen) eller i avkok ( 1 tesked rot per kopp vatten).

En alternativ konsumtion (men inte för mycket, för till och med våra morföräldrar brukar äta det) är sallad med löv och till och med maskrosblommor. Smaken på bladet är bitter, ett tecken på att denna grönsak utövar renande och dränerande effekter.

Viktigt för en bra detox

När behovet av att avgifta och kanske gå ner till och med några extra kilon växer, är det nödvändigt att revidera kosten genom att eliminera animaliskt fett, natrium, alkohol och överskott av koffein. Lika viktigt är att dricka mycket: vatten, te och infusioner är perfekta allierade.

Bland de mest rekommenderade örtteerna och dekokten för detox hittar vi maskros. Denna växt stimulerar lever-, gall- och njurfunktionerna. Den renande effekten som utövas är därför mycket målinriktad och effektiv. Denna åtgärd är också förknippad med maskrosens diuretiska och lätt laxerande funktion, funktionell för alla typer av lågkalori- och tömmande dieter.

Förutom infusioner kan maskros också ingå i detoxdieter som modertinkturtillskott (droppar som finns i örtbutiker, apotek, apotek, naturmataffärer). Vid oren hud, på grund av överätande eller stress, fungerar maskros mycket bra i kombination med kardborre.

Det renar levern

Maskros är en välkänd örtartad flerårig växt som redan används av våra mormödrar (och gammelmormor) för att rena levern som är trött när årstiderna skiftar, efter att ha ätit dåligt eller när huden har problem med orenheter och en ohälsosam hy.

Efter ett besök hos specialisten och efter att ha genomgått specifika tester, om problemet inte är patologiskt utan är tillfälligt (som ett resultat av överätande och alkohol, drogmissbruk eller stress), kan det förutom att ändra felaktiga matvanor användas framgångsrikt. maskros.

  • Maskros utövar faktiskt en koleretisk verkan tack vare vissa ämnen som ökar gallsekretionen och underlättar elimineringen av avfall som sockerarter, triglycerider, dåligt kolesterol och urinsyror.
  • Dessa superämnen är triterpenalkoholer, steroler och bittra principer som tarassacin, flavonoider, kolhydrater (fruktos, inulin), lipider (omättade fettsyror), aminosyror (asparagin och arginin), tanniner, mineralsalter (särskilt kalium), provitamin A. , vitamin B och C.

På grund av dessa egenskaper anses maskros vara leverskyddande, antiinflammatorisk och avgiftande.

Anti-celluliter maskros

Vill du minska bristerna i celluliter? Först och främst är det tillrådligt att följa en balanserad och hälsosam kost i kombination med konstant fysisk aktivitet. Användningen av kosttillskott kan därför hjälpa till att göra sig av med överflödig vätska och gifter snabbare, vilket främjar minskningen av vätskeretention och celluliter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här