Är det möjligt att rena och tömma luften på en vecka? Här är friskvårdstipsen

0
Rate this post

Men är det verkligen möjligt att rena och sedan tömma luften inom en vecka? Här är detoxtipsen för dagligt välbefinnande

Hur man renar och tömmer luften
Vad man ska äta för att tömma luften
Örtteer
Fysisk aktivitet

Hur man renar och tömmer luften

Finns det en “magisk formel” att rena och tömma inom några dagar? Låt oss bli av med kraschdieter (ännu värre om du gör det själv) och tanken på att gå ner i kilon på några dagar, vilket är orealistiskt och långt ifrån fördelaktigt.

  • Vi kan dock dra nytta av en del hälsosamma åtgärder, speciellt i de perioder då vi känner oss särskilt belastade, kanske vid säsongsbyten eller efter en särskilt stressig period.
  • En detoxvecka kan vara ett bra sätt att må bättre, både i kropp och sinne eftersom att känna sig lätt och vältränad också är givande för det psykiska välbefinnandet.
  • Från näring till fysisk aktivitet, här är några smarta tips för att rengöra och tömma luften på en vecka.
  • Vad man ska äta för att tömma luften
  • Låt oss börja från att vakna: ett glas varmt vatten på fastande mage, så fort du vaknar, kommer att förbättra tarmens funktionalitet genom att återställa kroppens korrekta hydreringsnivå.

Till frukost, fokusera på färsk frukt, yoghurt, rik på probiotika och en citrusjuice, eller på te, för att ersätta den klassiska mjölken och kaffet: återfuktar, avgiftar och främjar eliminering av gifter, bekämpar åldrande tack vare anti-aging-effekten .

Undvik alkohol, rökning och kaffe under din detoxvecka

Minimera vitt socker och raffinerade spannmål: kroppen behöver en paus, varför några dagars paus kan hjälpa till att rena. Återupptäck smaken av enkel matlagning: med ångkokning och raw food kan du njuta av nöjet av det väsentliga igen. Ja till färsk frukt, säsongens grönsaker, extra virgin olivolja (utan att överdriva!), Bakad fisk eller vitt kött, baljväxter.

Till lunch, undvik sallader med ett överdrivet antal ingredienser: de visar sig ofta vara en attack på kosten. Bättre en andra rätt, med grönsaker utan fett eller såser. Lägg till aromatiska örter och kryddor till dina rätter, de kommer att komplettera dina recept med energi, vilket ger en positiv boost till din ämnesomsättning.

Undvik alkohol, rökning och kaffe under din detoxveckaKommer du hem hungrig på kvällen och det slutar med att du hamnar på någon mat i kylen? Spela i förväg. Koka massor av grönsaker (med tryckkokaren tar det cirka tjugo minuter), mixa och här är ett gott förflutet: genom att variera grönsakerna kan du få en annan kräm varje dag och om du vill behöver du bara en burk för att ta den till jobbet också perfekt för en lunchrast.

För att undvika maskinens frestelser, lägg en banan i väskan, rik på kalium och idealisk för att bekämpa trötthet, mandariner, en apelsin eller valfri frukt: vitaminer och mineralsalter hjälper till att bekämpa uttorkning och främjar koncentrationen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här