Felaktiga matvanor och en stillasittande livsstil riskerar att bromsa leverfunktionerna

0
Rate this post

För att förbättra leverns arbete fokuserar den på hydrering. Vatten, men även grönsaker som fänkål, sallad och grönsakskrämer eller grönsaksbuljong kommer att återfukta kroppen och stimulera diures.

Örtteer och infusioner hjälper effektivt detoxveckan: välj blomblandningar som kan kittla din smak. Maskros, kronärtskocka och björk, den kvinnliga vänväxten, är leverns allierade och är utmärkta avgiftningsmedel. Detoxväxter har en värdefull verkan i de perioder då vi vill tömma luften.

Grönt te är också ett uråldrigt botemedel, utmärkt för dagligt välbefinnande: renande, anti-aging och kan stärka immunförsvaret, avgiftar och värmer, vid frukost eller tidigt på eftermiddagen. Om du vill smutta på något varmt under arbetet, börja ta med dig en termos med örtte, det blir en trevlig vana.

Fysisk aktivitet

Det finns ingen anledning för en läkare att berätta för oss: en stillasittande livsstil är inte bra för dig, samtidigt som att träna – även på ett milt sätt – alltid är en bra idé. Tyvärr ger vardagen oss ofta lite tid att ägna oss åt fysisk aktivitet. Hur kan man övervinna problemet?

Ofta är dagarna fulla av aktivitet och det slutar med att vi håller mötet med fitness, varför den bästa vanan är att veta hur man lever fysisk aktivitet som en livsfilosofi.

Gå så fort du kan, spring, använd trappan istället för hissen. Utnyttja lunchrasten för att gå ut i friska luften och ge dig själv en rask promenad. Du kan också bara dansa ensam hemma till tonerna av dina favoritlåtar. Enligt forskning är dans till tonerna av en rytm vi älskar ett larm för endorfiner, ger gott humör och låter dig hålla dig i form på ett enkelt och roligt sätt, vilket hjälper koordination och balans.

Låt oss börja äta gott efter semestern (utan för många uppoffringar)

Hur man börjar äta bra efter semestern

Januari är månaden för detoxdieten par excellence, för du vet, jullovet skonar ingen. Mellan middagar, oändliga efterrätter, olika dippar och några glas för många – för att inte tala om fysisk aktivitet som med rätta försummats – är det normalt att känna sig lite uppslukad. Men du kan råda bot på denna känsla utan behov av deprivation eller drastiska dieter: ta bara några förnuftiga försiktighetsåtgärder för att förbli lättare och må bättre.

Vi berättar några knep, idéer och mat, allt i detoxens namn. Det vill säga nyckelordet att följa under minst en vecka i januari, och närhelst du känner behov av att “detoxa”. Njut av läsningen!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här