Detox: 3 dagar att detoxa och komma tillbaka i form

0
Rate this post

Vill du eliminera överflödig vätska och gifter för att känna dig lättare? Prova detox-dieten och balansera hela organismens välbefinnande

  • Vad är en detoxdiet
  • När ska man göra detoxdieten
  • 3 dagars detoxdiet
  • Exempel på en 3 dagars detox-dietmeny

Vad är en detoxdiet

Detoxdieten är en avgiftande diet, som även har en tömmande och bantande effekt på kroppen.

Utöver detta är detoxdieten en riktig gest av välbefinnande för hela kroppen, eftersom det är ett bra sätt att lätta upp leverns, njurarnas och tarmens arbete. Dessa organ, tillsammans med huden och lungorna, tar inte bara hand om att tillföra näring till cellerna utan också för att driva ut gifter från kroppen.

Vad är en detoxdietNär ska man göra detoxdieten

Vår kropp reagerar på allt som händer oss med specifika symptom som vi dock måste kunna förstå. Och för det mesta är det inte så enkelt. Vi ägnar därför lite mer uppmärksamhet åt de signaler som vår kropp sänder oss, och vi lär oss att lyssna på den.

Så var uppmärksam:

  • till störningar i bikupan, inte alltid och bara förstoppning, utan ofta en växling mellan
  • förstoppning och diarré;
  • uppkomsten av oväntade fläckar på huden;
  • ihållande koncentrationssvårigheter, trötthet och utmattning;
  • dålig andedräkt och förändringar i lukten av svett och urin.

De är varningstecknen på en trötthet i utsöndringsorganen, på ett lidande som förr eller senare kan utvecklas till sjukdom.

Under dessa tillstånd arbetar faktiskt levern, njurarna, tarmarna, men även hud och lungor mycket och tar bort energi från nervsystemet, immunförsvaret men även muskeln och mag-tarmsystemet.

En sådan försvagad organism kan lätt bli offer för bakterier och virus, och lätt bli sjuk

Visst bör förekomsten av symtomen som anges ovan skrämma dig och få dig att förstå att det kanske är dags att söka skydd.

Men snarare än att komma till den punkten, kanske du använder detoxdieten i speciella riskförhållanden för “rus och uppbyggnad”, som:

perioder då du har gjort flera avbrott från regeln vid bordet (se jul, påsk och sommarlov);
läkemedelsbehandlingar som har förlängts under lång tid eller som är särskilt aggressiva;
perioder av allvarligt arbete eller psykisk stress;
säsongsbyten.

I den förebyggande fasen kunde detoxdieten utföra sin maximala effektivitet och återställa balansen i ett långsammare och klumpigt system.

En sådan försvagad organism kan lätt bli offer för bakterier och virus, och lätt bli sjukDet finns i allmänhet inget behov av att sätta upp en långsiktig detoxdiet: det tar ofta några dagar att tömma luft och avgifta.
3 dagars detoxdiet

Ibland räcker det med några knep för att få tillbaka situationen till dontrollo-nivåer. 3-dagars detoxdieten är inte särskilt restriktiv, den är lätt att följa, välbalanserad och framför allt varierad, rik på dränerande och avgiftande livsmedel. Det är viktigt att inte sjunka under ett kaloriintag på cirka 1 200 kalorier per dag, för att undvika acidos.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här