Sobacha: detox-teet som kommer från Japan

0
Rate this post

Antistress, antioxidant, teinfri och glutenfri. Sobacha är en kandidat för att bli den hälsosammaste detoxdryck du vet.

Vad sobacha är och hur man förbereder det
Fördelarna med sobacha
Får sobacha dig att gå ner i vikt?
Kontraindikationer för sobacha
Var kan man köpa sobacha?

Vad är sobacha och hur man gör det

Sobacha är italienskiseringen av Soba Cha, två japanska termer som översätts till “bovete” och “te”. Sedan länge känt i Japan, och även använt i orientalisk medicin, blir sobacha-teet allt mer trendigt även i västvärlden. Tack vare den höga koncentrationen av fördelar (inklusive en möjlig bantningseffekt!) Och den enkla förberedelsen: det kan göras hemma på några minuter och till en mycket låg kostnad.

Kallas Sobacha te men också Sobacha te, det är egentligen en infusion av rostat bovete.

Att förbereda Sobacha-teet hemma är extremt enkelt. Det räcker med att rosta två matskedar bovetefrön i en non-stick panna och på låg värme. Efter några minuter mörknar bönorna, häll upp i en tekopp som ska fyllas med kokande vatten och låt dra i 4-5 minuter. Efter filtrering av infusionen kan den sötas efter smak som honung, rismalt eller agavesirap.

Det är en “fattig” dryck att dricka på sommaren, kall eller på vintern, nästan varm. Att svalka sig eller mysa vid den öppna spisen, på morgonen eller på kvällen (även om japanerna föredrar morgondrinken). Lämplig för personer med celiaki och även för dem som lider av sömnlöshet eller ångest: inget gluten, inget tein, inget koffein. Dessutom är det bra för dig!
Fördelarna med sobacha

Är bovete en spannmål?

Nej, namnet är missvisande eftersom detta “vete” inte är en del av familjen av spannmål, utan av rabarber, polygonaceae. Det döptes som “vete” på grund av dess näringsegenskaper och användningsområden i köket, liknande de vanligaste spannmålen.

Den mest utmärkande fördelaktiga egenskapen hos sobacha är dess antioxidantladdning, som är användbar för leverhälsa och för att stärka immunförsvaret. I allmänhet definieras Sobacha som en alkaliserande och därför antiinflammatorisk, detox, antioxidant, energigivande och uppiggande mat.

Bovete, och därför också Sobacha-infusionen, innehåller väldigt lite kolhydrater och samtidigt många vitaminer (särskilt av grupp B), mineralsalter och fibrer som hjälper matsmältningen och ökar mättnadskänslan. Magnesium, i synnerhet, är ett värdefullt elixir för att öka koncentrationen, minska stress och återfå ett gott humör.

Rutinen som finns i bovete är ansvarig för den antiinflammatoriska verkan som kan förhindra kolit och andra lokala inflammationer, och för att stärka kardiovaskulär hälsa: det hjälper till att minska blodsockernivåerna genom att förbättra cirkulationen och minska risken för hjärtinfarkt och stroke. Den förbättrade mikrocirkulationen i blodet gör kapillärerna elastiska och blodet mer flytande (hejdå åderbråck!)

Dessutom har sobacha dränerande och avgiftande effekter: kalium stimulerar diures och fibrerna underlättar intestinal transit.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här