Detox: dagliga vanor för att rena dig själv

0
Rate this post

Välj säsongens grönsaker: garanterad detoxeffekt med sparris, kronärtskockor, broccoli, cikoria, fänkål, gurkört, selleri. Vad sägs om att avsluta lunchrasten med en glad fruktsallad?

Vatten, en allierad för hydrering

Känner du dig utmattad? Ta regelbundet en matsked magnesium om dagen, i tabletter eller upplöst i varmt vatten: det kommer att hjälpa till att reglera vakna-sömnrytmen, förbättra stress, få dig att känna dig mer vital och bekämpa livmoderhalsattacker.

Att känna sig trött eller börja känna huvudvärk är ofta ett tecken på brist på vätskebalans: ett glas vatten hjälper dig att återuppliva din kropp.

Vatten har också en positiv effekt på ämnesomsättningen och hjälper dig att gå ner i vikt. Om du tenderar att glömma att dricka, ta för vana att ha en flaska vatten i väskan som du kan fylla när det behövs: förutom att alltid finnas till hands är 33 cl eller en halv liter psykiskt lättare att slutföra.

  • Läs Hur man dricker mer vatten
  • Örter, urindrivande och avgiftande

Maskros är värdefull för att avgifta levern och gallblåsan. Dessutom, tack vare tanniner och fria radikaler, reglerar den tarmen och har viktiga diuretiska aktiva ingredienser, därför hjälper den mot vätskeretention och celluliter.

Även björk, utmärkt för cirkulation, är ett kraftfullt diuretikum och främjar eliminering av urinsyra, tillsammans med nässlor, lavendel och kardborre, renande och antiseptisk, som kan hjälpa hud med tendens till hudutslag och dermatos.

Du kan konsumera dessa örter med en varm infusion för att dricka under eftermiddagen, eller genom att använda modertinkturen, att köpa i örtmedicin, som erhålls genom maceration av växten och kan tillsättas, i ett visst antal droppar , till ett glas vatten.

Kryddor, för en boost av energi

Vet du att kryddor kan hjälpa kroppen att avgifta och bibehålla högre energinivåer?

Lägg till soppa eller grönsaker ett stänk av koriander, curry eller chili, värdefullt för hjärthälsa, utmärkt att använda istället för salt och kan hjälpa till i dieter tack vare mättnadskänslan, samt utföra en larmfunktion för ämnesomsättningen.

Gurkmeja hjälper till att rena blodet, är antiinflammatorisk och stärker immunförsvaret, så mycket att det är en av nyckelingredienserna i ayurvedisk näring.

Rekommenderas inte vid gallsten, den passar utmärkt till grönsaker och risotto.

En liten hemlighet för att alltid ha den redo: häll 3 matskedar gurkmeja i en halv liter extra virgin olivolja, eller en matolja du älskar att använda. Efter att ha låtit oljan macerera i en vecka, förvara den i en burk redo att användas: det kommer att vara en mycket detoxdressing för att smaksätta sallader, kött eller en kall rätt.
Salt från Himalaya, regenererande och avgiftande

Mjukar upp huden, hjälper till med cellförnyelse och har avgiftande effekter: Himalayasalt hjälper dig att avsluta dagen med ett ljuvligt salt lyckligt slut.

Häll en skål med salt i det varma badvattnet; i alla fall kan även kökssalt användas.

Om du är i duschen, sprid en naturlig olja över hela kroppen, från anklarna till ansiktet, massera sedan huden, från botten till toppen, med en näve fint salt.

I en skål kan du tillsätta eteriska oljor, som grapefrukt, enbär och cypress eller rosmarin, till saltet, med en intensiv arom, utmärkt för att rinna av efter en tröttsam dag. Djupt återfuktad hud och skyhögt humör.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här