Sommardetox: mat som hjälper till att rena

0
Rate this post

Sommaren kommer och med värmen vill du känna dig lättare: det är den bästa tiden att välja färsk, lätt och avgiftande mat

Detox för sommaren: mat som hjälper till att avgifta
Blåbären
Rödbetor
Linfrön
Avokadon
Grönt te
Maskrosen
Gurkmeja
Papaya

Detox för sommaren: mat som hjälper till att avgifta

Med sommaren och värmen tenderar vi att önska oss lättare och mer uppfriskande mat: en bra utgångspunkt att använda för att rena oss, och då kan vi lika gärna börja välja mat med större medvetenhet.

Låt oss ta reda på vilka livsmedel som är rikast på vatten (särskilt säsongens frukt och grönsaker) som hjälper till att dränera, driva ut gifter och implementera en reningsprocess för hela kroppen.

Nedan förklarar vi vilka livsmedel du behöver fylla på med i sommar.

Blåbären

Blåbär (särskilt svarta) är bland de bästa antioxidanterna (de bekämpar fria radikaler, ansvarar för för tidigt åldrande) och stimulatorer av ämnesomsättning som finns i naturen.

Rödbetor

Rödbetor är packade med vitamin B3, B6 och C, mineraler som magnesium, zink och järn, och är fantastiska antioxidanter som alla röda frukter. De reglerar också verkan av levern och gallblåsan och hjälper dem att eliminera gifter. Det är därför de inte kan saknas i en detoxdiet.

Linfrön

Detox för sommaren mat som hjälper till att avgiftaLinfrön innehåller många fibrer och hälsosamma fettsyror: de är ett verkligt botemedel för hårets styrka och glans, men dess välgörande effekter slutar inte där: det lindrar mensvärk, har en mjukgörande effekt som används som olja efter dusch hjälper tarmen att “fungera” bättre eftersom den är rik på fibrer, sänker kolesterolet, får människor att smälta och slutligen lindrar halsbränna.

Avokadon

Förutom en stor antioxidantkraft är avokado rik på fibrer som hjälper till att rengöra tarmarna.

Och följaktligen huden

Grönt te

Vi har alltid trott att grönt te är en fantastisk rengörande dryck, men när det kommer till avgiftande kraft är vitt te mycket bättre. Det är inte bara en mycket bra antioxidant utan det kan hålla kolesterolnivån låg.

Maskrosen

Maskros, liksom nässlor, har en vitaliserande kraft: den stimulerar diures och hjälper till att eliminera överflödig vätska tack vare sin kraftfulla blandning av antioxidanter, vitamin A, C och D, zink, järn och kalium.

Gurkmeja

Gurkmeja (som kommer från Indien) har en stor antiinflammatorisk kraft och konsumeras med gröna grönsaker och baljväxter är perfekt för att upprätthålla en hälsosam balans i kroppen.

Papaya

Och följaktligen hudenPapaya hjälper oss att smälta proteiner, är antiinflammatorisk och har en anti-aging effekt på hud och ögon. Men bland de många fördelarna med papaya finner vi också dess förmåga att hjälpa till att tömma överflödig vätska.
Förutom att vara en frukt med hög vitaminhalt (den innehåller främst vitamin A och C) är papaya också en gruva av fibrer och värdefulla mineraler, bland vilka kaliumhalten sticker ut, med sina dränerande funktioner.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här