5 örtteer perfekta att rena och tömma på hösten

0
Rate this post

Med den första förkylningen stiger lusten efter ett gott rykande örtte. Här är infusionerna som, förutom uppvärmning, töms och hjälper kosten
Tömmande och bantande höstens örtteer

Värmen från en kopp örtte och ett överdrag, allt avnjuts i soffan medan du läser en god bok eller tittar på ditt favoritprogram: och här är den perfekta höst- eller vinterkvällen.

Örtteer är en paus för avkoppling, välbefinnande och skönhet

Men inte bara det: infusion representerar faktiskt också en stor kreativitetsövning för att producera personliga blandningar enligt aktiva ingredienser eller sensoriska kriterier (smak, parfym).

Så låt värmen från ett gott örtte omsluta din kropp och ditt hjärta, förbereda dig för att möta de första förkylningarna och stärka immunförsvaret. De kan också hjälpa siluetten:

 • att hålla sig i form,
 • att återta den förlorade raden,
 • för att ge ämnesomsättningen en boost,
 • för att bli av med gifter och överflödig vätska.

Resultaten: frisk hals och luftrör, djup avslappning, gott humör, platt mage och knäppa ben.

Här är alltså de viktigaste tömmande och bantande höstens örtteer:
1. Den amerikanska blåbär, tömning och anti-cystit

Bär är i allmänhet stora allierade av skönhet och välbefinnande. Faktum är att blåbär, hallon, björnbär, jordgubbar och vinbär anses vara verkligt ungdomselixir tack vare mängden antioxidanter de innehåller.

Särskilt blåbär är vänner av blodcirkulationen och synen

Både blåbär och tranbär blir därför funktionell superfood i tömmande, kalorisnål och mikrocirkulationsstärkande dieter.

I synnerhet från tranbär (torkade och tillgängliga i örtmedicin) erhålls en mycket speciell infusion, också mycket användbar för att bekämpa cystit och urinvägsinfektioner i allmänhet.

Dessutom tillåter detta örtte att återställa den korrekta perifera cirkulationen och motverkar därför effektivt celluliter. För att få tillfredsställande resultat rekommenderar vi minst tre koppar infusion om dagen, även ljummen.

Blåbärets sura smak kan göra det nödvändigt att söta örtteet: i det här fallet, för att inte upphäva de gynnsamma effekterna, är det bättre att tillsätta honung eller agavesirap (eller rismalt) och aldrig socker (för att inte tala om vitt) ).

2. Ingefärste bränner kalorier och detoxar

Denna rot med en mycket speciell smak och liknar citron, är ett hälsokoncentrat vid 360 °. Den läkande och antioxidantaktiva ingrediensen i ingefära är gingerol.

Det är en molekyl som har effekter:

 • antiinflammatorisk,
 • antioxidanter
 • anticancer (särskilt skydd mot tjocktarmscancer),
 • kramplösande medel,
 • matsmältningssystemet,
 • antiemetika (mot illamående och kräkningar)
 • bantning.

Att ta ingefära regelbundet kan därför hjälpa dig att gå ner i vikt. Först och främst kan roten konsumeras på olika sätt: färsk i avkok eller skivad i sallader (liksom i detoxsmoothies) eller i pulver på rätter eller tillsatt te.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här