Ett kanelte är därför först och främst en verklig sensorisk tillfredsställelse

0
Rate this post

Ayurvedisk medicin rekommenderar (färsk) ingefära som ett utmärkt avgiftande botemedel och som stärker immunförsvaret: den skärs i skivor, får koka i vatten i minst 15 minuter, dekanteras övertäckt och sedan, när den väl har filtrerats, dricks den under dagen. I det här fallet är den idealiska mängden dryck cirka en liter per dag.

Resultaten kommer inte att vänta länge på sig: vacker hud, platt buk och mer kraft. I själva verket har ingefära också kraften att höja blodtrycket (i själva verket är det kontraindicerat, i alltför stora mängder, för dem som lider av högt blodtryck).

Infusionen av ingefära är också mycket användbar för att förinta halsont och hosta, samt för att stoppa illamående och rensa näsan vid förkylning. Att smutta på eller äta ingefära mellan måltiderna hjälper också till att bekämpa de skadliga effekterna av semestermissbruk.

Kanel örtte, mot hungerkval och candida

Kanel är en av de kryddor som direkt refererar till höst och vinter, den värmer och doftar även i mycket små mängder.

Dessutom har kanel fördelen att snabbt värma upp kroppen och underlätta matsmältningen om den konsumeras efter stora måltider (typiskt för den kalla årstiden).

Egenskaperna hos denna krydda är otaliga:

  • antibakteriell,
  • svampdödande,
  • stimulantia,
  • uppfriskande.

Den doftande kanelstången ska rivas i vatten och kokas i cirka tio minuter eller tillsättas i te, örtte och till och med mjölk.

Faktum är att kanelte också har fördelen att sänka blodsockret och till och med det glykemiska indexet för det du åt, samt minska plötsliga och nervösa hungeranfall.

Låt oss ta ett praktiskt exempel

en kaka släpper ut en viss mängd socker i blodet och höjer därför omedelbart blodsockret, vilket gynnar ansamlingen av fett (särskilt i den övre delen av kroppen). En tårtskiva åtföljd av en kanelinfusion, å andra sidan, släpper ut samma mängd sockerarter som den “enda” skivan men kanelen angriper och förintar en del av dessa sockerarter.

Slutligen gör kryddans svampdödande egenskaper att örtteet med kanel också har en botande och välgörande effekt på patologier som candida albicans och på Escherichia Coli-bakterien (som den förstör).

Enbärsörtte, renande och anticelluliter

En gren med enbär är dekorativ och för direkt tankarna till semestern. Men visste du att enbär också är ett exceptionellt botemedel mot celluliter, vätskeansamling och cystit? Faktum är att infusionen som erhålls från enbär kan främja diures och starkt rena urinvägarna, utrota återfall av cystit och candida, samt lindra symtomen på samma patologier i den akuta fasen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här