Bikram: 40 graders yoga att prova

0
Rate this post

Bikram yoga grundades av Bikram Choudhury som en terapeutisk disciplin med helande effekter för själ och kropp: det är vad den består av och vilka fördelar den kan ge oss
Bikram Yoga

Bikram Yoga är en yogapraktik grundad av Bikram Choudhury. I denna typ av yoga arbetar kroppen helt och hållet på de huvudsakliga muskelgrupperna.

Det speciella med Bikram Yoga är att den måste utövas i en miljö med en temperatur som höjs till 40° och en luftfuktighet på 40%.

Av denna anledning rekommenderas det att träna med lite kläder på och alltid ha en flaska vatten och en handduk med dig. Tack vare värmen och luftfuktigheten kan musklerna sträcka sig allt lättare. Samtidigt erhålls en viktig detoxeffekt, tack vare den svett som produceras under lektionen

Fördelarna med Bikram Yoga

Som vi har sett har de mycket speciella förhållanden som Bikram Yoga utövas under den primära effekten att du svettas mycket under träningens varaktighet. Genom att svettas elimineras gifter och vätskeansamlingen minskar, så denna typ av yoga rekommenderas även för den som vill gå ner några extra kilon.

Bland andra fördelar tillåter värmen som finns i rummet utvidgning av blodkärlen och förbättrar cirkulationen, vilket sänker blodtrycket och syresätter organ och vävnader maximalt.Hur Bikram Yoga utövas

Det speciella med Bikram Yoga stannar inte vid det faktum att den måste utövas i 40 grader. Det är vad praktiken handlar om.

Lektionen består av 26 fasta poser som upprepas i samma ordning och varar i 90 minuter. En annan viktig egenskap är miljön där det utövas: enligt Bikrams regler måste miljön vara omgiven av speglar och mycket ljus. Under lektionen är det inte möjligt att spela bakgrundsmusik, utövarna kan inte prata och läraren kan inte göra fysiska justeringar av positionerna på andra.

För att en bikramyogaklass verkligen ska kunna definieras som sådan måste läraren ha utbildats och certifierats direkt av grundaren under de Lärarutbildningar som han brukar hålla.

Skillnader mellan bikram och hot yoga

Många tror att “hot yoga” är en enkel synonym till Bikram Yoga, men i verkligheten är det inte det: det finns skillnader mellan de två metoderna. I själva verket är het yoga en typ av yoga som mycket liknar Bikram.

Beroende på var du övar är positionerna mer eller mindre desamma men det kan finnas variation mellan en lektion och en annan eller så kan positionerna växlas efter olika sekvenser. Under en Hot Yoga-klass finns det ofta inte samma begränsningar som Bikram-yoga, så det är tillåtet att spela bakgrundsmusik, interagera (även om eleverna inte pratar under en klassisk yogaklass) och det finns inga indikationer på miljön där det utövas, vilket även kan ske i levande ljus eller med mjuk belysning.

Temperaturen på varma yogaklasser är hög, men håller sig vanligtvis mellan 30-36 grader. Av denna anledning, när det gäller fördelar, är dessa två typer av yoga faktiskt ganska lika.
Kontraindikationer

Trots den höga temperaturen är Bikram Yoga i sig inte kontraindicerat för specifika fall, men rådet att vara försiktig vid speciella kardiovaskulära patologier eller vid lågt tryck är alltid giltiga.

Som alltid är det viktigt att lyssna på din kropp: om du känner något obehag under träningen är det bättre att sluta.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här