Björk: kvinnoväxten med dränerande och återbalanserande egenskaper

0
Rate this post

Förutom att spela en positiv roll vid PMS och vid ödem, gynnar björk, tack vare sin diuretiska verkan, eliminering av gifter och hjälper till att bekämpa vätskeretention

Björken anses vara ett heligt träd bland de sibiriska populationerna och är en flerårig växt av familjen Betulacea. Det är förvaringsplatsen för otaliga antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper, så mycket att det används för att lindra hosta, rodnad och irritation i munhålan.

Tack vare den diuretiska effekten renar och underlättar björken eliminering av gifter, återbalanserar kroppen och hjälper till att bekämpa vätskeansamling. Låt oss ta reda på mer om denna växt, analysera dess egenskaper och användningssätt.

Fast egendom

Tack vare sin diuretiska verkan renar björk och påverkar njurarnas arbete. Denna uråldriga växt underlättar elimineringen av gifter och återbalanserar kroppen. Värdefullt vid ödem, det kan också spela en positiv roll vid PMS.

I århundraden har björkblommor och bark också använts för att behandla gikt, reumatism, inflammation och ledvärk.

Fast egendomBästa tiden att ta det? Den idealiska tiden att ta björksav är på fastande mage, före frukost. Under de första timmarna efter uppvaknandet behöver kroppen återfuktas, så det är en god vana att börja dagen med ett glas icke-kallt vatten. Dessutom stimulerar detoxeffekten av björk elimineringen av gifter och främjar överhudens skönhet.Björksav: vilken man ska välja och var man hittar den

Du kan dricka ren björksav eller späda den i vatten. Du kan hitta denna produkt i naturaffärer, örtläkare eller online: innan du köper, kom ihåg att det alltid är bra att få råd och följas av en expert.

Örtte mot cystit

Det har använts i århundraden för att behandla kvinnliga problem, såsom cystit.

Björk förknippas med månen, kopplad till kvinnovärlden, som den framkallar i barkens silverreflektioner. För att övervinna de irriterande symtomen på cystit är det möjligt att förbereda ett koncentrerat örtte av björk: förutom att återställa hälsan i urinvägarna, kommer det att hjälpa till med ödem, celluliter och svullnadskänsla.

Örtte mot cystitHur tar man det? Häll 1 matsked örtte i en kopp kokande vatten i minst 10 minuter. Filtrera sedan och drick: för att få ett optimalt resultat rekommenderas att ta 2-3 koppar om dagen. Smaken är örtig och lätt bitter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här