Detox: hur man renar lymfsystemet

0
Rate this post

Genom lymfsystemet cirkulerar vätskorna i kroppen: tack vare den filtrerande rollen förbättras immunförsvaret. Därför är det viktigt att hålla den frisk för att ta hand om vår kropp och hålla sig i form

Lymfsystemet är väsentligt för vår organisms hälsa: det bär kroppens näringsämnen, tillåter bortskaffande av gifter, vilket gör att lymfan kan flöda in i kroppsvävnaderna.

Lymfen strömmar in i kärlen genom verkan av musklerna, som fungerar som en riktig pump; men det kan hända att det tenderar att stagnera, ackumuleras i vävnaderna. Därför att? På grund av en förhastad diet och ohälsosamma vanor slutar vi med att överbelasta kroppen: när detta händer råkar vi känna oss trötta och utmattade, fysiskt och mentalt.

Övervikt, vätskeansamling och inflammation kan vara ett tecken på att vi behöver förändra något. Genom att rengöra lymfsystemet kan du omedelbart känna dig piggare och stärka immunförsvaret. Här är några detox-tips.
Rena lymfsystemet med näring

Ät frukt och grönsaker

Börja förvänta dig mer av din dagliga kost: grönt ljus för färsk frukt och grönsaker, när det är möjligt att konsumeras råa, baljväxter och fullkornsmjöl. Att spendera ett par timmar i köket gör att du kan förbereda luncher att frysa och ta med till jobbet under veckan.
Drick vatten på fastande mage

Hur många gånger glömmer du att dricka under dagen? Det händer många människor. Att ha en flaska eller termos i väskan är en god vana. Kom ihåg att dricka från morgonen: två glas ljummet vatten på fastande mage, så fort du vaknar, hjälper till att rena tarmen.
Begränsa ditt sockerintag

Konsumtionen av socker, kolsyrade drycker, godis och skräpmat ser ut att öka dramatiskt: det verkliga målet är att bli medvetna om vad vi äter. Att föra en matdagbok kan hjälpa dig: avgifta maten du missbrukar i ett par veckor och börja observera dina vanor.
Dra ner på salt och färdigmat

Salt, rött kött, stekt mat och färdigmat bör minskas jämfört med vanlig konsumtion. Lösenord: fantasy. När du är i köket leta efter nya rätter och experimentera med recept med baljväxter, quinoa, amaranth, som ska smaksättas med aromatiska örter och kryddor. De klarar sig bra och hjälper till att ändra rutinen.

Välj rätt mellanmål

Hålet i magen mitt på morgonen eller på eftermiddagen kan undvikas med den goda vanan av mellanmålet: det viktiga är att välja rätt mellanmål. Förvandla detta ögonblick till ett hälsomellanmål baserat på yoghurt, mandel och valnötter, eller säsongens frukt, perfekt att äta mellan måltiderna.

Ta en dag av fasta

Fasta kan vara en riktig terapi, försedd med nödvändiga försiktighetsåtgärder, som experterna rekommenderar. Välj en dag varje vecka för att vila kroppen och fokusera på flytande mat, från örtteer till smoothies och vegetabiliska krämer med gröna grönsaker, rika på klorofyll.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här