Detox-diet efter semestern: de 7 stegen

0
Rate this post

När du väl har övervunnit semestern, mer eller mindre oskadd, innan du återupptar dina hälsosamma kostvanor, kommer du att finna det till hjälp att anta några enkla kostregler, även för några dagar.

Dessa tips, som är helt generella till sin natur och som inte ersätter din nutritionists åsikt, är avsedda som kostregler som ska antas under några dagar, även 3 dagar, efter semestern, räcker för att optimera kroppens dränering och avgiftning. förmågor.

Det blir då nödvändigt att återuppta sin diet eller de mest lämpliga näringsrekommendationerna

Se till att du dricker mycket vatten: under dessa detoxdagar är vatten definitivt det mest effektiva verktyget. Genom vatten kan man faktiskt eliminera en massa gifter och avfallsämnen med urin, svett, svett och avföring. Av denna anledning rekommenderar vi att du tar minst 2 liter vatten, helst minimalt mineraliserat eller med låg resthalt, för att stödja diuresen så mycket som möjligt.

Begränsa din konsumtion av bordssalt och salt mat. Natriumbelastningen som du kommer att ha gjort under semestern, kan i själva verket vara en allvarlig avskräckande effekt på normala dräneringsförmåga. Försök därför, i dessa detoxdagar, att undvika att använda dem.

Begränsa din konsumtion av animaliska proteiner så mycket som möjligt. Försök att undvika konsumtion av kött och biprodukter, mjölk och biprodukter, ägg och fisk, och föredrar under dessa dagar proteiner av vegetabiliskt ursprung som baljväxter. På så sätt kommer du att kunna hålla kvävebalansen positiv, undvika att skapa underskott, samtidigt som du förbättrar leverhälsan;

  • Frukost: till frukost rekommenderar vi att du tar en kopp grönt te, kanske tillsammans med rågbröd med ett lager ekologisk sylt.
  • Ett giltigt alternativ kan representeras av färsk frukt eller en hälsosam centrifugerad.
  • Snacks: till mellanmål rekommenderar vi att du tar örtte, kanske med en dränerande verkan eller med ingefära och citronbas, för att förbättra både den dränerande och buffrande aspekten.

Du kan också använda frukt- och grönsaksjuicer

Luncher: till lunch, fortsätt med soppor av grönsaker och potatis istället för spannmål som quinoa, hirs, amaranth och ris. Vi råder dig att välja glutenfria spannmål, för att ge andedräkt till tarmslemhinnan och på så sätt underlätta den funktionella återhämtningen av mag-tarmkanalen.

Middagar: till middagar kan du välja olika typer av baljväxter: på detta sätt kommer du att ta proteiner som är användbara för att bevara kroppen från eventuell proteinförlust, samtidigt som avgiftningsfasen fortfarande är aktiv.

Några dagar kommer att räcka för att tömma semesterns överskott och komma tillbaka i form!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här