10 kryddor för att rena kroppen

0
Rate this post

Upptäck egenskaperna och användningarna av detoxkryddor som hjälper dig att eliminera gifter, rena kroppen, stärka immunförsvaret: från matlagning till skönhetspaket

  • Gurkmeja
  • Peppar
  • Kryddnejlika
  • Saffran
  • Kummin
  • Ingefära
  • Kanel
  • Koriander
  • Chilipeppar
  • Muskot

Känner du till kryddornas egenskaper?

Naturliga koncentrat av dygder, sedan urminnes tider har de varit kända för den antika helande vetenskapen Ayurveda, som använder dem för helande kraft och som ett skönhetsmedel. Rika på antioxidanter, kryddor ger färg till våra rätter och hjälper oss att bekämpa för tidigt åldrande genom att skapa förutsättningar för ett kök dedikerat till välbefinnande.

Gurkmeja

Dess orange puder har denna intensiva nyans tack vare curcumin, som för närvarande står i centrum för studier eftersom det skulle kunna motverka degenerativa sjukdomar som

Alzheimers.

Känner du till kryddornas egenskaper?Känner du till golden milk? Lätt att tillaga även hemma, den erhålls genom att blanda gurkmeja och vegetabilisk mjölk och kan användas som en naturlig detoxkur för att upprepas cykliskt.

Gurkmeja, som enligt forskning är mest tillgänglig när den tas tillsammans med peppar, kan också användas för behandling av halsen. Enligt ayurvedisk praxis är det faktiskt möjligt att skölja och gurgla munhålan genom att tillsätta spetsen på en tesked gurkmeja och salt till ett halvt glas varmt och varmt vatten.

Peppar

Det är ett läkemedel mot åldrande och redan i antikens

Rom uppskattades det så mycket att det användes som ett förhandlingskort, visste du det?

De fantastiska pepparträden, utbredda i Indien, Malaysia och Brasilien, utgör en tradition som har gynnat marknaden för denna krydda över hela världen. Peppar är ett naturligt desinfektionsmedel, har antiinflammatoriska och diuretiska egenskaper, stimulerar matsmältningen: lägg till soppa eller sallad.

Alternativt kan du prova peppar i form av örtte i en infusion av örter och kryddor: det är ovärderligt vid diabetes, anemi och hjälper dig att bekämpa illamående.

Kryddnejlika

Förutom den vanliga användningen i köket kan kryddnejlika användas till en skrubbpackning. Krossa kryddnejlika med mixern och tillsätt några matskedar malet kaffe, ingefära och salt: för att binda kan du använda en matsked honung, cicatrizant och mjölk eller yoghurt.

Sprid ut blandningen i duschen, på fuktig hud, med långsamma cirkulära rörelser, från anklarna till nacken: var försiktig, det är bra att undvika för höga doser och experimentera på en dold del av huden eftersom det kan orsaka obehag för de mest känsliga hud.

Kryddnejlika motverkar verkan av fria radikaler och lindrar hudinfektioner; de har så mycket smärtstillande kraft att de enligt traditionen är ett utmärkt botemedel för att behandla tandvärk och inflammerat tandkött.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här