Saffran

0
Rate this post

Doftande och vackert solfärgad, saffran används i många Mellanösterns kulinariska traditioner. Vet du att det kan hjälpa dig att gå ner i vikt och har en detoxeffekt? Saffran motverkar ansamling av fett genom att bidra till regleringen av triglycerider och kolesterol i blodet.

Forskning visar att det är en kraftfull naturlig anti-aging och skyddar näthinnans hälsa. Det kan också användas i form av örtte: värm upp vattnet och tillsätt stigma, eller saffranspulvret; för att slutföra kan du lägga till en tesked honung, helande och reparerande. Den intensiva färgen kommer att lägga till den positiva effekten … av färgterapi!
Kummin

Mångsidig i matlagning, spiskummin kan användas i både söta och salta recept

Denna växt hjälper levern att arbeta och bidrar till att eliminera gifter: använd fröna i soppor och grönsaker eller för att ge salladen en speciell smak.

Alternativt kommer det att vara en värdefull ingrediens för ett detox örtte: traditionell indisk medicin använder denna ingrediens för att rena kroppen tillsammans med kryddor som koriander och gurkmeja, rika på antioxidanter.
Ingefära

Vid första anblicken kan det förväxlas med gurkmeja, men denna rot har en helt annan smak och färg. Tack vare molekylen som kallas gingerol, som finns i ingefära, stimuleras matsmältningen, illamåendet minskar och säsongsbetonade ondska som feber och förkylning bekämpas.

Ingefära kan hjälpa till att sänka blodsocker- och kolesterolnivåerna: studier visar dess skyddande funktion på hjärnan mot den kognitiva nedgången av degenerativa sjukdomar som Alzheimers, eftersom det skulle hämma det inflammatoriska svaret.

Använd den färsk, i fiskrecept som lax med ingefära att steka i, eller till ditt välbefinnande örtte.
Kanel

Dess antibakteriella egenskaper var redan kända för balsamerare i det antika Egypten: kanel anses vara ett stimulerande medel för immunsystemet, det är sammandragande och antimikrobiellt. Dessutom, enligt studier, kan det hjälpa mot nervös hunger.

Vet du att du även kan använda den i skrubben?

Förbered en skål med kanelpulver, kaffesump, några droppar eterisk grapefruktolja, tillsätt sedan färsk yoghurt och, när du duschar, massera försiktigt på benen, från anklarna till låren.

Var försiktig, undvik överdrivna doser av kanel och experimentera på en del av huden först: ta bort omedelbart vid obehag.
Koriander

Idag odlas den också i Italien: när den är färsk lyser dess skarpa och intensiva arom upp smaken av rätterna, vilket är anledningen till att koriander i Asien används för att tillaga typiska recept, från grönsaker till den berömda tom yan kun-soppan , en mycket rik buljong av kryddor, aromatiska växter och fisk.

Enligt studier är koriander värdefullt för människors hälsa eftersom det främjar blodrening av tungmetaller och överskott av kvicksilver, bly, kadmium och aluminium. Skyddar mot skador orsakade av oxidativ stress, har en gynnsam effekt på nervsystemet och matsmältningskanalen. Den har smärtstillande, antiseptisk, kramplösande kraft.
Chilipeppar

Capsaicininnehållet gör denna läckra växt till ett naturligt botemedel som kan stimulera känslan av mättnad och väcka ämnesomsättningen genom att dämpa aptiten.

Om du vill rena kroppen med ett örtte baserat på kryddor kan du prova en blandning av chili och ingefära, till vilken du kan lägga färsk citronjuice, perfekt att smutta på på morgonen, kan hjälpa levern att arbeta, avgifta och förhindra kylningar.

Chili hjälper kardiovaskulärt välbefinnande, värmer kroppen och stimulerar vasodilatation, utgör en naturlig antioxidant med anti-aging effekt.

Istället för sauterad, använd chili med en klick rå extra virgin olivolja och färsk vitlök, ett kraftfullt naturligt desinfektionsmedel och antibiotikum som kan stärka immunförsvaret.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här