Vad man ska äta för att detoxa

0
Rate this post

Hemligheten? Ät bättre och fyll på (vid rätt tidpunkt!) på mat som hjälper till att rinna av, avgifta och göra din hud vackrare

Vad ska man äta efter semestern? Semesterns överdrifter motsvarar en förnyad önskan om lätthet och mycket energi, vad vi behöver för att starta det nya året på bästa möjliga sätt. Gå bara i krig och kämpa mot kroppen i namn av hungriga dieter och goda avsikter (enligt experter är de skeppsbrutna under årets första sex månader).

Att återupptäcka äkta må bra börjar med en genuin smak för vad vi känner oss avgörande och med känslan (äntligen) av en fridfull acceptans av vad vi är. Precis som vi är.

Efter semestern

Under de första timmarna efter uppvaknandet ger kroppen en naturlig rening: att dricka i detta skede av dagen hjälper till att återfukta och stimulerar avgiftning genom att främja eliminering av gifter.

Dagarna efter semestern eller dagen efter en viktig middag är det lätt att känna sig nedtyngd, offer för domningar och illamående: det är därför som skämmer bort kroppens djupa behov med en frukost med färsk frukt, vatten och drycker som t.ex. te, rikt på antioxidanter och starkt renande.

Innan frukost, smutta på ett par glas varmt vatten på fastande mage: detta enkla naturliga botemedel är bra för att stimulera tarmens arbete. Periodvis är det möjligt att varva med färsk citronsaft pressad i vatten (utan att överdriva) eller experimentera med den berömda gyllene mjölken, ett ayurvediskt recept baserat på gurkmeja med anti-aging och avgiftande egenskaper, lätt att tillaga även hemma.

Att gå ner i vikt

Den verkliga hemligheten? Det finns inga hemligheter! För att gå ner i vikt måste mängden förbrända kalorier vara större än de tillförda kalorierna. Så sätten att uppnå ditt mål följer två vägar: ät mindre (och framför allt bättre), bränn mer och därför … rör dig mer!

Shawn Stevenson berättar i sin bok Easy Sleep sin historia om hämnd efter diagnosen en degenerativ bensjukdom: offer för en plötslig höftfraktur när han som tonåring är en ung idrottsman som kämpar med de första tävlingarna i friidrott, tvingad att sluta, det ackumuleras mer och mer vikt: tjugo kilo. Hur tar man sig upp igen? Han bestämmer sig för att göra ett rent avbrott med de vanliga vanorna och börja med att återupptäcka det förtroende som hans mamma och mormor alltid hade visat honom i hans potential.

Det första steget är helt enkelt att förbättra kvaliteten på vardagsmaten, i hans fall köpa kvalitetskött och ekologiska grönsaker: istället för den vanliga färdigförpackade hamburgaren, noggrant utvalda råvaror och tillagade av dig själv.

Vår kropp behöver grundläggande näringsämnen som magnesium, kisel, vitaminer, som kan försörja vävnadsregenerering: när vi äter mat som saknar dessa nyttiga ämnen, blir vår kropp orolig och ber om mer: vi har det igen hunger!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här