Avgifta levern

0
Rate this post

Den fokuserar på ingredienser som fullkorn, oraffinerat mjöl och livsmedel som en gång var vanligt förekommande i det dåliga köket: soppor och buljonger, majs, baljväxter, säsongens grönsaker tillsammans med råvaror som havre, som kan öka mättnadskänslan, hjälpa till att effektivisera och effektivisera bekämpa för tidigt åldrande.

Alkohol och socker?

Nej tack. Efter överskott är det viktigt att ta sig tid att rengöra din kropp.

Dra ner på salt, mejeriprodukter, kolsyrade drycker, godis och mat med hög fetthalt: du inser ofta inte att vågen blir galen mellan att smaka och laga middag! Undvik att ständigt smaka och fokusera på enkel, ångad och folietillagning.

Kryddor och aromatiska växter är allierade med kosten, eftersom de hjälper till att avgifta genom att ge dina rätter en omisskännlig smak.

För att stimulera leverfunktionen, fokusera då på modertinkturer, att tas i droppar i ett halvt glas vatten under överinseende av en expert: kronärtskocka, kardborre och mjölktistel främjar dränering, förbättrar cirkulationen och reningen av huden, motverkar svullnad och vattenretention.

Idag utgör en diet som kan bekämpa skadorna av föroreningar den nya gränsen för nutrition.

Höga koncentrationer av föroreningar kan ansamlas på bladen av grönsaker som normalt kan hittas på snabbköpsdiskar: det är därför det är viktigt att vidta några extra försiktighetsåtgärder, viktiga för vårt välbefinnande och för hela familjen.

Ekologisk certifiering? Det är inte tillräckligt.

Bli smart och låt dig inte luras av det som annonseras som hälsosamt utan att vara riktigt hälsosamt: läs etiketten, lär dig om produktionsmetoder och kontrollera ursprungsområdet. Idag, i många italienska städer, finns det fler och fler marknader på jorden, tillgängliga på olika dagar i veckan, där lokala företag och små producenter deltar: det här är ett utmärkt tillfälle att förvandla shopping till ett regelbundet möte vid godhetens läror. vilket också är välmående.

Se upp för livsmedel som vi vanligtvis är vana vid att överväga fördelar på ett standardmässigt sätt: det är de inte alltid. Forskning visar till exempel att äpplen är en av de frukter som har högst föroreningsnivå. Bland de oanade som kan minska skadorna av fria radikaler har vi istället kål, blomkål, pumpa, vitlök och lök, naturliga desinfektionsmedel och antibiotika.

Som rekommenderas av smartfood-dieten, sammansatt med experterna från Ieo i Milano, bör vi äta efter färger: gröna bladgrönsaker, rika på klorofyll, orange-gula (från pumpa till morötter, värdefulla för betakaroten), röda och lila, som innehåller höga mängder antocyaniner och flavonoider; varje måltid, en huvudgrönsak som ska avböjas enligt enkla och välsmakande recept, som kan ge näring åt kroppen och samtidigt fungera som en riktig medicin.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här