Fit utan diet med 10 goda vanor

0
Rate this post

Tack vare antioxidantegenskaperna hjälper livsmedel som säsongens grönsaker, torkad frukt, mycket rik på mineralsalter, citrusfrukter och groddar oss att hålla oss i form och bevara vår hälsa.

För att avgifta, gå ner i vikt och hålla dig i form, glöm inte rätt mängd vatten: enligt forskning bidrar att dricka två glas före huvudmåltiderna till viktminskning och stimulerar ämnesomsättningen, samt främjar mättnadskänslan.

Tiden spelar också en viktig roll!

Faktum är att om det är viktigt att dricka mycket under de första timmarna på dagen, vore det att föredra att undvika att tillföra för stora mängder vätska efter mitten av eftermiddagen. Från kl 17 är det därför bättre att minska risken eller att se svullnad öka och benägenhet att samla vätskor.

Om du glömmer att dricka, ta en flaska vatten med dig till jobbet eller en termos att fylla med ett varmt örtte: prova körsbärsstjälkar, starkt avgiftande, åkerfräken, maskros, kardborre och björk, som anses vara växten för kvinnor.

Lär dig att bibehålla en hälsosam vikt, ha mer energi och vara … lyckligare utan deprivation, men med en hälsosam livsstil

  • Det finns tillfällen då vi känner oss trötta och tunga: kroppen arbetar långsamt och energinivåerna sjunker dramatiskt.
  • Problemet är vanligare vid säsongsbyten eller i perioder då stressen är högre och sker ofta just för att vi i dessa stunder tappar de goda vanorna som hjälper oss att må bra.
  • Gör uppror mot den kroniska bristen på tid och lär dig att skapa små ögonblick varje dag för att ägna dig själv.
  • Du kommer att få vitalitet och gott humör, du kommer att känna dig vackrare, mindre trött och produktiv även på jobbet.

Hur använder du din tid?

Ordna 24 kuber eller behållare på ett bord: dessa är timmarna på din dag. Lägg undan de du spenderar i genomsnitt för sömn, familj eller arbete. Det är dags att fundera över hur du vill använda dina lediga timmar. Håll en dagbok, det kan hjälpa dig att observera hur du hanterar din tid.

Ladda ner rätt app

Att idrotta med andra människor är engagerande och stimulerar dig att vara mer närvarande, visar studier. Använd tekniken på ett klokt sätt: Oavsett om det är ett träningsprogram för kroppsvikt eller en stegräknare, kommer registrering och spårning av dina resultat hjälpa dig att göra ett åtagande för dig själv.

Belöna dig själv

Frukost i mörkret, rusa till jobbet, stressa med chefen, det vanliga gymmet och sen sova: vart tog nöjet vägen? Att enbart ställa in dagen på en pliktkänsla dödar långsamt. Odla livets små nöjen, stjäl dem: nivån av endorfiner kommer att stiga, stressen kommer att minska och du kommer att känna dig lyckligare.

Ät med njutning

Choklad, ett gott glas vin, mormors recept: hemligheten är inte att eliminera, utan att lära sig den underbara balansen mellan måttlighet. En gång hade folk mindre, varför de uppskattade mer. Hitta en känsla av tacksamhet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här