Psylliumfrön: bekämpar förstoppning och bränner fett

0
Rate this post

Effektiva om du har några kilo att gå ner, de ökar mättnadskänslan och kontrollerar det glykemiska indexet. De stimulerar också tarmaktiviteten och har antiinflammatoriska egenskaper

Känner du till psyllium? Kallas även “loppgräs” på grund av frönas utseende, det är en växt vars frön, mörkröda till färgen, sväller i kontakt med vatten, täcker sig med ett lager av färglöst slem (bestående av polysackarider med kemisk sammansättning komplex, tillhörande till kategorin lösliga fibrer).

Psylliumfrön har använts i hundratals år som ett naturligt laxermedel såväl som för dess antiinflammatoriska egenskaper.

Rätt doser

Psylliumfrön orsakar en ökning av volymen av tarminnehållet på grund av svullnad av mucilages utan att orsaka jäsning. Samtidigt garanterar de en lugnande, antiinflammatorisk och skyddande effekt på tarmens slemhinnor, särskilt användbar vid irriterad tjocktarm.
Att gå ner i vikt

Slemmet av psyllium minskar absorptionen av fetter, kolesterol och sockerarter, med en minskning av den glykemiska toppen efter en måltid. Detta hjälper inte bara att avgifta kroppen och göra ämnesomsättningen mer aktiv, utan det hjälper till att eliminera överflödigt fett snabbare. Psyllium är därför särskilt effektivt om du måste gå ner några kilo (högst två eller tre): anta en kontrollerad diet med låg fetthalt och träna konstant fysisk aktivitet (20 minuter varje dag räcker) för bestående resultat.
Den andra användningen

Psylliumfrön hjälper till att hålla hjärtat friskt, bekämpar diabetes, behandlar gastroesofageal reflux, lindrar smärta i samband med analfissurer och hemorrojder och är ett utmärkt sätt att ta itu med kroniska matsmältningsproblem.

Kontraindikationer

För mycket psyllium kan orsaka överdriven uppblåsthet, gaser eller, i mer extrema fall, anfall av diarré (undvik att ta det utan att låta din läkare veta och överskrid aldrig den rekommenderade dosen).

Dessutom kan en överdos bromsa absorptionen av andra läkemedel, vilket gör dem mindre effektiva (en annan bra anledning att söka expertråd). Slutligen ett tips: ta alltid psyllium med mycket vätska: brist på vatten kan blockera matstrupen, halsen eller tarmarna.

Om du är trött, svullen och nervös kan det bero på att du har samlat på dig för mycket gifter. Vad nu kroppen behöver göra sig av

Förvänta dig inte en viktminskningsdiet. Detta är en matfilosofi som syftar till att helt rena kroppen från gifter som samlats över tiden, särskilt användbart efter semestern, efter en resa eller i en stressig period. Ja, för om du alltid känner dig trött, svullen och till och med nervös kan det i många fall också vara fel på typen av kost och den stressiga livsstilen.

Vill du veta när är den bästa tiden för en detoxdiet? Hela tiden. När som helst på året.

Men var försiktig, för vi pratar inte om en bantningsdiet utan ett verkligt beprövat system för avgiftning: intaget av raffinerad mat, rik på fett och fattig på vitaminer och mineraler, gynnar faktiskt ansamlingen av toxiner (liksom t.o.m. en felaktig livsstil eller en förorenad miljö).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här