Bakade sötpotatispommes

0
Rate this post

Vitt ris

Vitt ris innehåller mindre fibrer än sin bruna kusin, men innehåller fortfarande mycket näringsämnen och antioxidanter som tiamin, folat och mangan, vilket gör det bra för en sen måltid. Den har ett ganska högt glykemiskt index, det är bäst att äta det minst en timme före sänggåendet.

Bananer

Snabbt, tillgängligt och mättande. Detta är den bästa sloganen för att prisa en banan som ett nattligt mellanmål. Bananer är också rika på kalium- och tryptofanföreningar, vilket gör dem till en av de bästa maten över natten. Tryptofan är ett protein som spelar en roll för avslappning.

Ost och kex

Denna ståndpunkt ser lite kontroversiell ut, men vid närmare eftertanke är den inte det. Intressant nog fungerar de bäst i en duo. Kex är en källa till kolhydrater och ost är en källa till tryptofan. Denna kombination kan balansera din kropps sockernivåer. När de äts tillsammans kan de ge mer tryptofan som frigörs. Du har råd med en sådan middag, men bara då och då!

Spannmålsflingor

Även om det inte är för inte som gröt har fått titeln frukostens drottning, kommer den att vara perfekt för nattugglors meny. Spannmål är en utmärkt källa till fiber, och havre innehåller också en imponerande mängd melatonin för att förbättra sömnen.

Det är bäst att gå varm och njuta av din favoritflingor. Det är en ganska lätt rätt, så den ska inte överbelasta matsmältningskanalen och göra det svårt att somna. Prova den bakade havregrynen – finns på medonetmarket.pl.

Yoghurt

Yoghurt är en produkt som nästan alla älskar, och det är också en stor källa till kalcium. Din kropp behöver kalcium för att göra melatonin från tryptofan. Yoghurt innehåller även kasein som kan minska hungerkänslan tidigt på morgonen. Osötad yoghurt är ett bra mellanmål och en av de bästa rätterna för natten.

Ägg

Ägg behöver inte vara flaggskeppet för frukosträtten. De kommer också att fungera bra sent på kvällen. De är en utmärkt källa till protein och innehåller inte många kalorier. De är lätta att förbereda och passar till precis vad som helst, men viktigast av allt innehåller de även tryptofan som kan förbättra sömnkvaliteten.

Körsbär

Körsbär eller körsbärsjuice är en bra idé för lite något efter timmar. Dessa frukter passar bra med andra mellanmål. Körsbär är antiinflammatoriska och innehåller sömnhormonet melatonin i små mängder. De innehåller även procyanidin B-2, som tros bibehålla stabiliteten hos den essentiella aminosyran för god sömn – tryptofan, som byts ut upprepade gånger. De är också låga i kalorier.

Ägg Popcorn

Detta är ett av de hälsosammaste mellanmålen du kan tänka dig. Det kan ätas som mellanmål även på en diet eller behandlas som en separat måltid. Popcorn är snäll mot kroppen och får dig snabbt att känna dig mätt. Men se upp: ät inte med tillsats av smör, salt eller kola, annars förvandlas det till en kaloribomb.

Älskling

  1. Naturlig bihonung är, trots sin sockerhalt, ett hälsosamt val. Du kan söta dina kvällssnacks med det eller lägga till det i en aromatisk drink.
  2. Det är också känt att intag av honung kan öka produktionen av melatonin i kroppen.

Om du behöver en större rätt, baka sötpotatisfrites till dig själv, de är nyttigare än traditionell potatis och höjer inte sockernivåerna så snabbt. Sötpotatis innehåller mycket fibrer och vitaminer. De innehåller också stora mängder protein. Genom att ersätta traditionell stekning i fett med bakning minskar du kalorivärdet och bevarar deras egenskaper.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här