Vad kan man äta på natten?

0
Rate this post

Att äta längre (njuta) är också en aspekt relaterad till känslan av njutning av att äta

Det handlar också om att njuta av en aptitretande och smakrik rätt. Med alla fördelarna med att äta långsamt (eller långsammare) är det vettigt att minska din ättakt och spendera några minuter till på detta. Det är en liten mängd tid som avsevärt kan förbättra din hälsa, ditt välbefinnande och bibehålla en hälsosam kroppsvikt.

  • Snackar du sent på kvällen? Du kan äta dessa 12 saker utan ånger
  • Författare
  • Hanna Szczygieł
  • Publiceringsdatum: 2022-02-22, 15:11
  • Du kan läsa den här texten på 5 minuter

Den som aldrig har ätit före sänggåendet eller inte ätit en mycket sen kvällsmat bör kasta första stenen. Vi vet mycket väl att det inte är den bästa idén att äta för mycket eller till och med äta vanlig mat strax före läggdags. Främjaren av hälsosam kost kommer till undsättning och ger råd om vad du ska äta, så att du nästa dag inte bittert kommer att ångra en liten sak sent på kvällen.

  • Snacks sent på kvällen
  • Vad kan man äta på natten?

Snacks sent på kvällen

Du ligger redan i sängen, men tanken på ett litet (eller ganska stort) mellanmål håller dig vaken. Du vet mycket väl hur att äta sent på kvällen kan påverka dina stressnivåer och få dig att gå upp i vikt.

Men den här kampen från ovan verkar förlorad för dig, du vill bara och behöver äta något, du är för hungrig för att somna. Låter bekant? Lyckligtvis, även när du ger efter för frestelser, kan du fortfarande göra ett bättre och mer informerat val. Vad ska man äta när det är riktigt sent?

Snacks sent på kvällenInte all mat som äts över natten kommer att vara lika smärtsam nästa dag. Kom dock ihåg att inte behandla en tillfällig svaghet i paritet med en dålig och skadlig vardagsvana. Här är 12 livsmedel som du kan äta på natten för att undvika de negativa effekterna av sena mellanmål.

Ytterligare del under videon.

1. Turkiet

Kalkonkött är perfekt för sena timmar. Det är gott, men framför allt nyttigt och näringsrikt. Turkiet innehåller mycket protein, selen och andra näringsämnen. Det finns en annan fördel med “kvällskalkonen”. Turkiet tros innehålla tryptofan, som orsakar dåsighet.

2. Fisk

Till en sen kvällsmat kan du servera fet fisk. Lax, tonfisk och makrill är bäst. De är hälsosamma och rika på näringsämnen. Det har också visat sig att omega-3-fettsyror kan öka mängden serotonin som produceras av nervsystemet och därmed förbättra välbefinnandet under sömnen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här