De bästa tipsen för en naturlig helkroppsdetox

0
Rate this post

När någon pratar om naturlig kroppsdetox är det första som förmodligen kommer att tänka på en strikt detoxdiet, att dricka smoothies hela tiden eller att gå på en strikt fasta. Tänk om vi sa till dig att detta, på ett visst sätt, är en enorm lögn? Eller igen: tänk om vi berättade att vi alla faktiskt har missuppfattat begreppet avgiftning?

Det vill säga, vår kropp behöver inte mycket hjälp i denna process, eftersom kroppen redan har sitt eget detoxsystem som normalt sett är mer än kapabelt att göra sitt jobb. Det är dock sant att exponering för hormoner, antibiotika, bekämpningsmedel eller tungmetaller, särskilt i kombination med stor fysisk och psykisk stress, kan vara för mycket för våra naturliga avgiftningsmekanismer. I det här fallet måste vi stimulera avgiftningsprocessen lite. Undrar hur du kunde göra det? Stanna hos oss så förklarar vi det för dig!

Rätt sätt att avgifta kroppen naturligt? Hjälper honom att göra sitt jobb!

Vår kropps komplexa avgiftningssystem består av levern, njurarna, matsmältningssystemet, lungorna, huden och andra organ. För att de effektivt ska kunna eliminera gifter måste de hållas friska. Om belastningen å andra sidan är för stor, på grund av en ohälsosam livsstil och stress, kanske dessa organ inte kan göra jobbet effektivt.

Uppenbarligen talar vi om det värsta scenariot för vår hälsa. Med för många gifter att göra sig av, saktar avgiftningsmekanismen ner. Som ett resultat av detta stannar skadliga ämnen i vårt system för länge, vilket skapar metabola problem med obehagliga konsekvenser, såsom uppblåsthet, förstoppning och andra matsmältningsproblem, samt allergier, viktökning, trötthet, kronisk trötthet och andra hälsoproblem.

Vad ska man därför göra för att göra sig av med allt detta avfall på bästa möjliga sätt vår kropp?

Det betyder att avgiftning inte ska betraktas som en omedelbar och enstaka lösning. Att dricka smoothies i 14 dagar utan att ändra dina matval hjälper dig inte att hålla dig friskare. En bra avgiftningsprocess måste bygga på en hälsosam och välplanerad kost som förbättrar metabola processer, ger kraft och återställer energinivåerna.

Mer än en snabb lösning, detta är ett långsiktigt mål. Även om termen detox innebär bortskaffande av gifter i kroppen, är det i själva verket ett kontinuerligt åtagande att förbättra inte bara matvanorna utan framför allt livskvaliteten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här