Och drick mer vatten!

0
Rate this post

Om vi ​​bara insåg alla fördelarna med vatten för vår hälsa. Faktum är att vatten accelererar matsmältningssystemet, bidrar till ett effektivt upptag av näringsämnen och hjälper till att eliminera gifter från kroppen, vilket spelar en viktig roll i naturlig avgiftning.

Vi skulle kunna säga att vatten fungerar som ett transportmedel för skadliga ämnen som måste avlägsnas från kroppen. Eftersom vatten är viktigt för att eliminera gifter genom andning, svettning och urinering, är att hålla sig hydrerad ett av de bästa sätten att rena kroppen naturligt.

Hur kan vi veta om vi är tillräckligt hydrerade?

Det finns inget entydigt svar, eftersom mängden vatten som behövs beror på olika faktorer, såsom typen av kost, utomhustemperaturen och mängden fysisk träning. Men experter rekommenderar cirka fyra liter vatten per dag för män och en liter mindre för kvinnor.

Det är viktigt att komma ihåg att rekommendationerna gäller alla vätskor – vatten, andra drycker och livsmedel. Ungefär åttio procent av allt vatten vi konsumerar kommer vanligtvis från dricksvatten och andra drycker (inklusive kaffe), medan resten tas med mat.

Vatten är av grundläggande betydelse för bortskaffande av salt från kroppen. För mycket natrium gör att kroppen håller kvar för mycket vätska, vilket frigör ett hormon som gör att du inte kan kissa. Genom att dricka mer vatten är det dock möjligt att minska utsöndringen av hormonet, vilket leder till normal urinering och därför till en snabb utdrivning av gifter från kroppen. Detta är oerhört viktigt, eftersom överdriven vätskeretention kan skada njurarna eller levern och därmed förstöra avgiftningsmekanismen.

  • Vi avslutar detta avsnitt med en varning. Trots att det är ett sällsynt fenomen kan det dricka vattnet vara för mycket. Bara för att det inte är öl eller vin kan det lika gärna skada din hälsa.
  • När njurarna inte kan utsöndra överflödigt vatten späds natriumhalten i blodet ut och det resulterande tillståndet, som kallas hyponatremi, kan också få dödliga konsekvenser.

Tänk om jag helt enkelt inte kan dricka vatten?

Även om du inte gillar smaken av vatten (dvs. frånvaron av det senare) behöver du inte nödvändigtvis ge upp avgiftningen. Testa att dricka den med några droppar färskpressad citronsaft. Ett glas citronvatten på morgonen stimulerar matsmältningen och säkerställer återfuktning för en bra start på dagen.

En annan intressant idé är att lägga till grönt te till morgonens (eller dagliga) rutin. Ännu bättre, när det paras ihop med ett örtte av avgiftande örter, såsom maskros, gurkmeja, mjölktistel, nässlor och till och med rödklöver …

Vill vi gå längre? Gör dig en fin färsk grönsaksjuice. Ta alla grönsaker du gillar eller redan finns i kylen och släng dem i juicepressen. För en ännu hälsosammare dryck, tillsätt spenat, broccoli, huvudkål, rödbetor eller grönkål.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här