Hur kan man inte gå på diet och äta bättre?

0
Rate this post

Har du någonsin gått på en diet du inte kunde stå ut med?

Jag gör.

Dukan, kål, 1000 kalorier och många fler på vägen. Jag trodde att det handlade om en dåligt vald, för restriktiv kost. Knappast någon stod emot dessa (lika onödiga och frestande med snabba effekter) frukter av kostkvaksalveri.

“Visst när jag gör en diet själv blir det annorlunda!”

Jo, mitt förhållningssätt till dieter har förändrats 360 grader – inte alls. Jag kunde inte ens hålla mig till de dieter jag förberett för mig själv.Men, men – STOPP! Borde jag inte presentera mig för några meningar sedan?

Jag heter Monika Ciesielska (jag jobbar som Dr Lifestyle på Internet) och jag är dietist. Men även efter en magisterexamen i dietet vid Medicinska universitetet och flera dussin utbildningar kunde jag inte skapa en kost åt mig själv som jag skulle vilja använda.

  1. Du åt bröd från många ugnar, för jag har tittat på träningsvärlden i flera år – jag kan mina smaklökar utan och innan och jag kan komponera riktigt bra dieter inbäddade i vardagens verklighet!
  2. Mina dieter från stormarknader underlättar livets dagliga hälsa för tusentals kvinnor. Men inte jag.
  3. Jag upptäckte sanningen lika obekväm som Bershka-rör i storlek 38, som nyligen stannade någonstans i 1/3 av min vad.

Jag hatar att planera vad jag ska äta! Jag värdesätter flexibilitet, frihet, spontanitet och förmågan att fatta självständiga beslut. Så fort jag säger till mig själv: DETTA MÅSTE VARA, ANNARS KAN DU INTE, MAN MÅSTE JUSTERA, då svävar den förbjudna frukten stolt över mitt huvud! Men den här gången går chansen inte förbi igen.

För om vi vet att något inte fungerar är det ingen idé att upprepa det om och om igen: du måste prova en annan metod. Och det är vad min bok Utan att räkna och väga handlar om. Betyder detta att dieter är dåliga?

Inte! De är bara inte bra för alla.

Dieter är färdiga lösningar som tar bort från användaren behovet av att tänka på en massa saker, räkna kalorier, planera måltider eller inköpslistor. Men det finns människor för vilka dessa fördelar inte är värda att följa måltidsplanen.

Inte! De är bara inte bra för alla.Det är lite som att organisera tiden – fansen av applikationen kommer inte att förstå giltigheten av att rita tabeller i planeraren, och fansen av traditionell planering skulle inte ge upp ett papper för de mest funktionella applikationerna i världen.

Lyckligtvis, förutom att studera dietet, bestämde jag mig för att studera psykodietet och förstod att det finns olika stilar att äta. Varken är bättre eller sämre än resten – de är bara annorlunda.

Prenumerera på listan över intresserade och ladda ner ett utdrag från #kursböcker

Jag har tusentals nöjda kunder som använder dieter från stormarknader (hälsningar till er!), men jag kan inte använda dessa dieter själv. Det är mycket möjligt att vi representerar olika matstilar med dessa människor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här