Extra bolagsstamma 2016

0
Rate this post

Forskarna fann att det var bäst att äta din sista måltid cirka 2-3 timmar innan du går och lägger dig. Det ska vara en hälsosam och nyttig middag.

Vad kan du äta innan du går och lägger dig?

Mat som äts före sänggåendet bör vara lättsmält. Ämnesomsättningen på kvällen saktar ner och tunga måltider smälts inte helt. Deras rester i tarmarna jäser och kan leda till obehagliga problem och till och med allvarliga sjukdomar.

Produkter som ägg, mjölk, pumpafrön, bananer och nötter kommer att vara ett utmärkt val till middag. De är rika på tryptofan. Det är en aminosyra som stödjer produktionen av melatonin – ett hormon som ansvarar för kroppens dygnsrytm, inklusive sömn. Mängden fiber i kosten är också viktig, eftersom den hjälper till att hålla djupsömnfasen längre.

  • En diet utan gluten och mejeriprodukter
  • En diet utan fisk
  • Lågkolhydratkost

Vad ska man äta till middag för att gå ner i vikt?

Adekvat middag under en viktminskningsdiet är mycket viktigt. Dess sammansättning bör baseras på reglerna för hälsosam kost, men du måste ta hänsyn till specificiteten hos en bantningsdiet. Middagen bör vara en del av den dagliga menyn och får inte överstiga kalorivärdet.

Det måste vara lättsmält och mättande, så det är bra att sträcka sig efter nyttiga muskelregenererande proteiner, komplexa kolhydrater eller hälsosamma fetter som stillar hunger och säkerställer mättnad.

Vad ska man inte äta på natten?

Produkter som bör uteslutas från kvällsmenyn är alla de rätter som anses vara ohälsosamma, det vill säga:

  1. Godis – Att äta godis på natten är mycket ofördelaktigt eftersom socker kan väcka dig på natten.
  2. Snabbmat – De stör sömncykeln, orsakar halsbränna och reflux.
  3. Svårsmälta och kryddiga rätter – Din ämnesomsättning, som saktar ner till hälften på natten, kommer att ha svårt att smälta tunga rätter.

Vad ska man inte äta på nattenRätter med hög proteinhalt – animaliskt protein är långsmält, så middagen bör inte vara helt och hållet protein. Sådana produkter kan komplettera rätter, t ex bestående av grönsaker.

Ofta tvivel rör också frukt, till exempel om det är möjligt att äta äpplen på natten. Att sträcka sig efter ett äpple istället för chips eller godis under kvällens filmtitt kommer säkert att vara hälsosammare. Man bör dock komma ihåg att enkla sockerarter, som fruktos, som finns i äpplen och många andra frukter, kanske inte förbränns av ämnesomsättningen, som fungerar långsammare på natten. Dessa sockerarter kommer att deponeras som fett.
Sammanfattning

Att äta innan läggdags är hälsosamt och nödvändigt, men du bör ta hand om rätt produkter som inte belastar din ämnesomsättning och får dig att känna dig mätt. Intervallet mellan den sista måltiden och läggdags är också viktigt för att förhindra matsmältningsproblem och förhindra uppbyggnad av osmält socker som fett.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här