Finansiell information

0
Rate this post

10 februari 2009

Bokslutskommuniké 2008

  • Finansiell information
  • Internetförsäljningen för Teamet uppgick till 0,1 miljoner kronor
  • Koncernens resultat uppgick till -2,6 miljoner kronor
  • Rörelseintäkterna för koncernen uppgick till -15,9 Mkr
  • Vinsten per aktie uppgick till -0,67 SEK

Året i korthet

Under 2008 åstadkom Hansa Medical betydande framsteg inom tillverkningsmetoderna för IdeS internt, och dessa metoder är nu förberedda för överföring till en GMP-anläggning.

Studieresultat släppta för IdeS och även EndoS. Resultaten förklarar materialens potential som hälsosamma proteinläkemedel för behandling av autoimmuna sjukdomar och även för hårtransplantation.

Inköp och utveckling av jobb alpha-11, ett nytt och mycket mer specifikt läkemedelsmål för behandling av reumatoid ledinflammation. Upphandlingen stärker Hansa Medicals patentprofil samt kompetens inom såväl ekologiska läkemedel som inflammatoriska ledsjukdomar.

Patentskyddet för alfa-11 blev mer etablerat under hela året. I USA har licenser för alfa-11 faktiskt tillhandahållits och Hansa Medical har faktiskt fått provisorisk utbildning om att motsvarande patentförsäkringsanspråk säkerligen kommer att tillhandahållas även i Europa.

Stort intresse bland möjliga partners för alfa-11 som ett alternativ till anti-TNFalfa-behandling av klienter med reumatoid ledinflammation. Förhandlingar om samarbeten är i sitt slutskede.

VD:s kommentar – Koncentrera dig på IdeS och alpha-11

” IdeS-projektet eftersträvas med full kraft mot målet att genomföra ett steg IIa kliniskt test. Omfattande processutveckling har faktiskt genomförts internt och vi kommer säkerligen nu att flytta procedur och även utvärderingsmetoder till en avtalstillverkare för produktionen av medicinskt material.

I början av 2008 fick vi reumatoid artritprojektet alfa-11. Efterfrågan på och intresset för extra detaljerade metoder för behandling av reumatoid ledinflammation är extremt fantastiskt inom hälso- och sjukvården och biotekniksektorn.

Vi har faktiskt anställt arbetare med omfattande kunskap om antikroppsbaserade läkemedel samt stärkt licensprofilen kring alfa-11. I utvecklingsstrategin ingår att validera alfa-11 som ett läkemedelsmål för att uppnå en kommersiellt optimal placering för utlicensiering.” Emanuel Björne, VD Hansa Medical abdominal (publ).

För ytterligare information, vänligen kontakta:.

  • Emanuel Björne, VD.
  • Bo Håkansson, styrelseordförande.

Bioteknikföretaget Hansa Medical skapar biologiska läkemedel för behandling av autoimmuna sjukdomar och även transplantationsavstötning. Företaget driver 2 avancemangsjobb; IdeS samt alpha-11 samt granskar nya läkemedelsmöjligheter samt läkemedelsmål för terapin och även medicinsk diagnos av inflammatoriska tillstånd. Hansa Medical finns på First North, en del av NASDAQ OMX. Remium är en licensierad rådgivare.

Den överensstämmer med data erbjuds för nedladdning:.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här