Hansa Medical AB (publ) – Delårsrapport 1 januari – 30 juni 2015

0
Rate this post

Sammanfattning av perioden januari – juni 2015

Sammanfattning av verksamheten

Kvartal 1

 • Den vetenskapliga fas II-studien av IdeS på extremt animerade patienter på väntelistan för njurtransplantationer slutfördes effektivt
 • Ett samarbete inleddes med den främste amerikanska transplantationsexperten Dr. Stanley Jordan vid Cedars-Sinai Medical Facility, Los Angeles
 • Utvecklingen började kring en andra generationens IdeS-molekyl som avser att göra det möjligt för upprepad applicering
 • Initial ansökan om notering på Nasdaq Stockholm lämnades in

Kvartal 2

 • Steg II-studien initierades för IdeS vid Lärarsjukhuset i Uppsala och Karolinska
 • Universitetssjukhuset, samtidigt som den allra första klienten som behandlades med IdeS genomförde en transplantation med ett organ från en död donator
 • Fas II forskningsstudie med IdeS inleddes vid Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles
 • Hansa Medical inrättade en medicinsk konsultationskommitté i USA
 • Göran Arvidson helt ny VD för Hansa Medical
 • Hansa Medical säkrade en finansiering på 246 miljoner kronor genom ett fulltecknat medborgarrättsbolag

Finansiell introduktion av andra kvartalet och allra första femtio procent av 2015 Koncernens internetförsäljning för 2:a kvartalet uppgick till 0,5 MSEK (0,3) Första halvåret: 4,4 MSEK (1,5 ) Rörelseintäkterna uppgick till -22,5 MSEK (-4,8) för andra kvartalet. Initialt halvår: -33,2 (-10,7 )

Teamets resultat efter skatt uppgick till -22,5 MSEK (-4,8) för andra kvartalet. Första halvåret: -33,2 (-10,8 ).

Resultat per aktie före och efter utspädning var -0,70 SEK (-0,18 ). Första halvåret: -1,11 (-0,42) SEK Likaså kontanter som pengamatchningar sedan den 30 juni 2015 uppgick till 209,1 miljoner kronor

Betydande händelser efter avslutad varaktighet

Resultat från fas I-forskningen med IdeS publicerade i den vetenskapliga tidskriften PLOS ONEDen första personens hår transplanterades efter terapi med IdeS i en forskningsstudie i steg II vid Cedars Sinai Medical Facility, Los Angeles

VD har ordet

Under det andra kvartalet 2015 fortsatte vi att bygga vidare på den utmärkta starten på året, då vi tog en rad avgörande steg – både ekonomiskt såväl som i vetenskaplig tillväxt – för att forma framtiden för Hansa Medical. Vårt mål är att utveckla ett gediget bioteknikföretag med läkemedel på marknaden som räddar liv. Jag är övertygad om att vi är på rätt väg.

Vårt ledande projekt IdeS har väckt ett stort intresse i globala forskarkretsar. Resultaten från den tidigare kliniska forskningsstudien i steg I med IdeS publicerades i den vetenskapliga tidskriften PLOS ONE i juli. Resultaten från forskningsprogrammet, för att nämna några saker, att en ensam dos av IdeS snabbt och korrekt inaktiverar IgG hos människor, vilket gör det till en riktigt tilltalande terapistrategi för intensiva IgG-medierade tillstånd.

I juni avslöjade vi att den första personen som behandlades med IdeS i vår nu andra vetenskapliga studie i steg II faktiskt hade genomgått en transplantation med ett kroppsorgan från en död donator. Forskningsstudien undersöker IdeS säkerhet, tolerabilitet samt effektivitet vid njurtransplantation av animerade klienter.

Syftet med forskningsstudien är också att identifiera den dos som sänker graden av anti-HLA-antikroppar till en grad som är lämplig för transplantation inom 24 timmar.
Parallellt med den återkommande Steg II-forskningen i Sverige har också en Steg II-forskningsstudie startats i U.S.A., som leds av läraren Stanley Jordan, specialist inom transplantation samt immunologi vid Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

Det är en öppen studie fokuserad på att analysera säkerheten och säkerheten samt effektiviteten av IdeS för att ta bort donatorspecifika anti-HLA-antikroppar och därför förhindra antikroppsförmedlad organförnekande hos animerade klienter.

Detta viktiga samarbete erkänner ännu mer IdeS som ett viktigt jobb, för att citera Dr. Jordan, “IdeS har möjligheten att förvandla hela transplantationsfältet, specifikt för animerade patienter.” Vi avser även ytterligare studier inom transplantation samt olika andra IgG-medierade kliniska tillstånd där IdeS har fantastiska behandlingsmöjligheter.

Som kommer att framgå av denna rapport har vi sammanfattat och diskuterat mycket mer i detalj, våra uppgifter och även de många studier som vi faktiskt har genomfört och genomför och som också har för avsikt.

Vi kommer att uppdatera denna information löpande på vår sida.

Under hela löptiden förstärkte vi också vårt kliniska nätverk. I maj presenterade vi att Hansa Medical har utvecklat en klinisk konsultationskommitté i USA gällande njurtransplantation.

Denna kommitté är kopplad till den tidigare utvecklade konsultationskommittén som består av ledande transplantationsspecialister i Europa. Dessa rådgivande styrelser är nödvändiga element för att utveckla ett IdeS som en potentiell läkemedelsprodukt av fantastiskt värde.

I början av april avslöjade vi att medborgerliga frihetsproblemet på 246 miljoner kronor var totalt tecknat, vilket tyder på att vi just nu har möjlighet att finansiera nästa fantastiska fas i den medicinska tillväxten av IdeS och även våra andra studieuppgifter.

 • Vi är övertygade om att IdeS har flera andra potentiella kliniska tillämpningar, förutom terapi om transplantationer, inklusive rimligt ovanliga och allvarliga – även dödliga – allvarliga immunsjukdomar.
 • Vi har faktiskt ytterligare fortsatt att stärka organisationen både inom och även i anslutning till bolaget, lagom till det planerade bytet av handelsplats till Nasdaq Stockholms huvudlista.
 • Vid årsstämman den 2 juni valdes Hans Schikan till ny styrelsedeltagare, vilket tillför förstklassig biomedicinsk erfarenhet till styrelsen. Ledningen har faktiskt också förbättrats med Dr. Steven Glazer som Chief Medical Police Officer och även Eva-Maria Joed som Principal Financial Officer.

Vi är glada att välkomna intresserade investerare såväl som partners till en blandad finansiär- och forskningsdag i Stockholm den 13 november 2015. Under hela idag kommer några av de ledande amerikanska såväl som europeiska vetenskapliga specialister vi har att göra med att ge oss en överblick över deras den dagliga verksamheten. och även deras förståelse för möjligheten av IdeS.

Vi återkommer säkert snart med ytterligare information och även registreringsuppgifter om denna finansiär och även studiedag.

Tillväxten för Hansa Medical under årets första femtio procent avslöjar att vi har en utmärkt placering för att bygga upp en bioteknikverksamhet med varaktigt värde såväl som med livsviktiga produkter som bevarar liv.

 • Göran Arvidson
 • VD såväl som VD

För ytterligare information, vänligen kontakta: Hansa Medical Magmuskel
Göran Arvidson, VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR

Angående Hansa Medical Magmuskel

Hansa Medical är ett bioteknikföretag med fokus på nya och geniala immunmodulerande enzymer. Företagets ledande medicinkandidat inom professionell utveckling, IdeS, inaktiverar antikroppar och har även utmärkta terapimöjligheter vid transplantation såväl som vid ovanlig autoimmun sjukdom.

Företaget har faktiskt också skapat HBP, en marknadslanserad biomarkör för medicinsk diagnos samt förutsägelse av allvarlig blodförgiftning, samt bedriver preklinisk forskning på EndoS, ett mikrobiellt antikroppsmodulerande enzym. Hansa Medical har sitt säte i Lund. Verksamhetens andel (HMED) är detaljerad för handel på Nasdaq First North i Stockholm med Remium Nordic som Certified Advisor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här