Gå ner i vikt och vilsam sömn

0
Rate this post

Alkohol och sömn

Många människor tror att alkohol fungerar som ett hypnotiskt medel och lugnar dem, vilket gör att de lättare somnar. Det är dock bevisat att även ett glas vin till middagen räcker för att få problem med en natts vila. Han somnar ganska snabbt, men kvaliteten på sömnen är mycket sämre.

Varför? Sömnen består av två faser: REM (Rapid Eye Movement), under vilken drömmar dyker upp, och NREM (Non-Rapid Eye Movement), det vill säga djup sömn. För att vår sömn ska bli effektiv måste det finnas en balans mellan dessa två faser.

  • Att dricka alkohol innan du går och lägger dig bidrar till dess störning. Högprocentiga drycker gör det lättare att somna och de första 2-3 timmarna är sömnen djupare, men sedan är den märkbart kortare och grundare.
  • Det är därför vi vaknar tidigare och känner oss sömniga. Att dricka stora mängder alkohol förstör helt sömnstrukturen.

Grönt te – hjälper det dig att somna?

Grönt te, tack vare rikedomen av antioxidanter, förhindrar många kroniska sjukdomar och civilisationssjukdomar. Det stöder också bantningsprocessen, accelererar ämnesomsättningen och minskar vätskeretention i kroppen.

Man bör dock komma ihåg att under de första minuterna av bryggningen frigörs den största mängden stimulerande thein från bladen, och först senare frigörs tanniner, vilket neutraliserar dess effekt.

Det är därför på morgonen det är bäst att dricka en drink bryggd i upp till 3 minuter, för att stimulera den, och te som tillagas före sänggåendet bör bryggas längre, då kommer det att ha en lugnande och avslappnande effekt.

Frukt före sänggåendet

De flesta tror att frukt inte ska ätas på kvällen eftersom den innehåller enkla sockerarter och kan orsaka viktuppgång, metabola störningar och de jäser i magen. Det visar sig dock att det finns frukter som är lämpliga att äta på natten. Dessa är körsbär rika på melatonin, kiwi som innehåller stora mängder serotonin och bananer rika på magnesium och kalium.

Plötslig hunger på natten – vad ska man göra?

Att äta mat på natten kan ha en medicinsk bakgrund. En av dessa störningar är Night Eating Syndrome (NES). Huvudsymptomet på NES är kvällshyperfagi, det vill säga att äta minst 25 procent. en komplett daglig ranson som ett resultat av att uppleva nattlig hunger.

Frukt före sänggåendetVi bör dock bara vara oroliga när varghunger attacker regelbundet på natten. För övrigt borde det inte vara något problem att äta ett lättsmält mellanmål, till exempel på grund av att man kommit hem sent eller jobbat ett skiftarbete.

En korrekt kroppsvikt är en av faktorerna som garanterar god sömnkvalitet. Fetma är en riskfaktor för sömnapnésyndrom, vilket är förknippat med en minskning av effektiviteten och mängden sömn.

Personer som bantar rekommenderas att äta en lättsmält middag och träna måttligt innan de somnar. En kort sömn är inte en allierad för viktminskning – människor som inte sover tillräckligt länge tenderar att äta energirik mat.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här