Kan du äta efter kl 18?

0
Rate this post

Författaren är Diana Wolańska-Buzalska, MA Definierar kostrekommendationen när dagens sista måltid ska intas? Slutar vår kropp att fungera efter en viss timme? Svaret på båda frågorna är – nej!

NCEZ

Enligt många människor är en av delarna av hälsosam kost att inte äta måltider efter kl. Människor som påbörjar viktminskningsprocessen är särskilt intresserade av att tillämpa denna princip.

I praktiken, under nattvilan, känner många människor stort obehag, hunger och sug i magen, och vissa människor äter individuella produkter precis innan de går och lägger sig, utan att behandla dem som en måltid.

Vad rekommenderar dietister?

En av de grundläggande kostrekommendationerna är regelbundenhet att äta 4-5 måltider om dagen. Det är viktigt att hålla lämpliga 3-4 timmars pauser mellan måltiderna. Det anges också att det är viktigt att börja äta måltider, d.v.s. äta frukost upp till 1 timme efter att man gått upp och äta dagens sista måltid ca 2-3 timmar innan man går och lägger sig. Således kommer tiden för måltiderna att bero på vår dagliga livsstil.

Något till middag…

Efter hälsorekommendationerna bör det finnas 3 huvudmåltider och 2 små mellanmål under dagen. En av huvudmåltiderna – förutom frukost och lunch – är middag som dagens sista måltid. Den ska ge cirka 25 % av kostens energivärde.

Denna måltid ska vara lätt, bestå av fullkornsprodukter med tillsats av produkter som är en källa till vegetabiliskt protein och fett, tillsammans med en betydande andel grönsaker. Exempel på middagsmåltider är en sallad, en smörgås med magert kött eller andra proteinkällor, serverad med en portion grönsaker.

Sista måltiden på dagsmenyn

Rätt måltidskonsumtion är en viktig del av en hälsosam kost. Att äta middag har också en betydande inverkan på att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt, framgången med viktminskningsprocessen eller dietbehandling av vissa sjukdomar.

  • Att upprätthålla en paus på 2-3 timmar innan sömnvilan möjliggör ett effektivt förlopp av matsmältningsprocesser och användningen av energi som förbrukas för aktiviteter som utförs innan sömnen börjar.
  • Dessutom påverkar en rätt sammansatt måltid, inklusive dess tid, även kolhydratomsättningen och sockernivån under sömnvilan, vilket är särskilt viktigt för personer som lider av till exempel diabetes.

Att äta eller inte äta efter 18:00?

Middagen är en av dagens huvudmåltider och bör ätas 2-3 timmar före läggdags. Därför bör tiden för att ta denna måltid anpassas till den dagliga rytmen i livet, och bör därför bero på tidpunkten för att börja frukost och äta efterföljande måltider åtskilda av 3-4 timmars pauser.

Tomasz Sekielski ärligt talat om missbruk. “Jag visste att jag skadade mig själv. Jag var rädd att jag inte skulle vakna längre”Vad ska man breda på bröd, vilka flingor ska man välja och varför är det bättre att vara försiktig med yoghurt med låg fetthalt? Här är några användbara tips för din morgonmåltid.

Att äta eller inte äta efter 18:00Innehåll

  • Bröd med smör
  • Frukostflingor
  • Låg fetthalt yoghurt
  • Fruktjuice
  • FODMAP produkter
  • Bullar och frallor

Nutritionisters teorier om frukost är ofta motsägelsefulla.

Å ena sidan, för många av oss, har morgonmåltiden blivit dagens viktigaste, även om det inte får några riktigt dåliga konsekvenser att hoppa över den. Inte nog med det, intermittent fasta och dieter som 8:16 är populära (näringsfönstret varar 8 timmar om dagen, fasta 16).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här