Extraordinary general meeting 2016

0
Rate this post

38 livsmedel du bör äta när du är gravid

De flesta av oss känner till produkterna som gravida kvinnor bör försöka undvika. Förutom alkohol, se upp för råa skaldjur och överskott av koffein. Men vet vi alla vad gravida kvinnor bör äta?

Enligt experter bör gravida kvinnor ägna särskild uppmärksamhet åt vad de äter under de 9 månaderna av graviditeten för att tillfredsställa bristerna på vitaminer och näringsämnen, inte bara i sig själva utan också i kroppen på deras ofödda barn. Vi presenterar en lista med 38 produkter som bör ingå permanent i den framtida mammans meny.

1.Bönor
2.Nötkött
3.Spannmål
4.kalkonkött
5.Kycklingkött
6.Lax
7.Ägg
8.Jordnötter
9.Spenat
10.Apelsiner
11.Ostar
12.Yoghurt
13.Mjölk
14.Sparris
15.Tofu
16.Bananer
17.brunt ris
18.Mandel
19.Torkade aprikoser
20.En avokado
21.lamm
22.Ostron
23.Sojamjölk
24.Granater
25.Tomater
26.Italienska nötter
27.Äpplen
28.Morot
29.Päron trettio Grönkål
31.Torkade körsbär
32.Mangold
33.Lever
34.Soja
35.Grapefrukt
36.Broccoli
37.Kikärt
38.Ananas

Se vilka produkter du bör undvika under graviditeten

Om du inte klarar dig utan en daglig dos koffein, begränsa ditt koffeinintag till 2 koppar om dagen se galleriet

1. Bönor

Enligt dietister kan 1 kopp kokta bönor ge en gravid kvinna 5,5 av de rekommenderade 27 milligram järn, även om gravida bönor inte rekommenderas.

Dess fördel är att alla vitaminer, näringsämnen och mineraler absorberas mycket bättre från baljväxter än från kosttillskott, men senare uppblåsthet kan avskräcka dess konsumtion. Finns det något sätt att göra detta? Innan du konsumerar det över natten, blötlägg det i kallt vatten, och du kommer att undvika denna obehagliga åkomma.

Se vilka produkter du bör undvika under graviditeten2. Nötkött

Nötkött är en av de livsmedel du bör äta när du är gravid

Det är en annan rik källa till järn som hjälper den framtida mamman att förhindra anemi och ta hand om barnets cirkulationssystem. Gravida kvinnor bör dock sträcka sig efter de mindre feta delarna av nötkött som är rikt på lättsmält protein. Experter råder blivande mammor att konsumera 10 gram nötkött om dagen.

Spannmål

Att konsumera fullkorn ger kvinnor en rad näringsämnen som är viktiga för deras barns utveckling. 150 g spannmål om dagen ger en framtida mamma 18 milligram essentiellt järn och till och med 400 mikrogram folsyra, som inte bara bör konsumeras av gravida kvinnor utan också av dem som planerar att skaffa barn.

Kalkonkött

Att äta 10 gram kalkonkött om dagen ger 2,3 av de rekommenderade 27 milligram järn. Mörk kalkonkött är också en utmärkt källa till lättsmält protein. Har du ingen aning om hur man förbereder dem? Ånga dem med morötter och haricots verts eller grädda dem i en speciell bakform.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här