Financial Reports

0
Rate this post

Lax

  1. Lax är en viktig del av kosten under graviditeten eftersom den ger mamman och barnet det nödvändiga kalcium
  2. Lax är en viktig del av kosten under graviditeten eftersom den ger mamman och barnet det nödvändiga kalcium

Redan 90 g lax om dagen ger mor och barn 181 milligram kalcium som behövs för att upprätthålla ett friskt skelett. Dessutom ger samma mängd lax 21 g protein. Kom dock ihåg att när du är gravid är det bättre att hålla dig borta från rå och rökt lax och satsa på bakad och ångad lax.

Ägg

Medan gravida kvinnor måste undvika råa eller dåligt tillagade ägg på grund av risken för salmonellainfektion, bör korrekt kokta ägg bli en del av gravida kvinnors kost. 1 stort hårdkokt ägg ger upp till 6 g protein och är en utmärkt källa till järn. Gulan är särskilt nyttig, så låt oss se till att den är ordentligt förberedd.

Jordnötter

Folsyra förhindrar fosterskador hos ett barn relaterade till barnets nervsystem och minskar risken för för tidig födsel. Enligt experter bör en kvinna som planerar graviditet ta 800 mikrogram folsyra och 1000 mikrogram under graviditeten. En portion på 30 g jordnötter ger kroppen 40 mikrogram folsyra, och 2 matskedar jordnötssmör ger ytterligare 8 g protein.

Spenat

Som citrusfrukter, spenat och andra gröna bladgrönsaker hjälper din kropp att absorbera järn mer effektivt, upp till 3 gånger mer än utan extra stöd. ½ kopp spenatblad ger 100 mikrogram folsyra, 3 mg järn och 120 mg kalcium.

Apelsiner

Citrusfrukter är det enklaste sättet att förse kroppen med naturligt C-vitamin, som stödjer kroppen i att absorbera järn, vilket är fördelaktigt för den gravida kvinnan. Dessutom ger 1 liten apelsin 30 mikrogram folat och 1 kopp apelsinjuice ger 200 till 260 milligram kalcium. Vill du ha något sött? Nå för friska apelsiner!

SpenatOst

1 kopp keso med låg fetthalt innehåller 28 g protein, och en portion på 50 g mager mozzarella ger upp till 275 milligram kalcium. Båda näringsämnena bör ligga till grund för en gravid kvinnas kost. Se dock till att ostarna du väljer kommer från pålitliga källor och pålitliga leverantörer.

Yoghurt

En annan stor källa till kalcium är lättmjölk yoghurt. Genom att äta 240 g yoghurt förser vi kroppen med 415 mg av detta mineral, som stärker skelett, tänder och nerv-, muskel- och cirkulationssystemen.

Om barnet i mammans livmoder inte får i sig rätt mängd kalcium från de produkter som mamman äter, kommer det att börja ta det från kroppens resurser. Detta kan i sin tur leda till allvarliga frakturer och tandproblem.

Mjölk

Gravida kvinnor som kan dricka mjölk bör göra det varje dag. 1 kopp skummjölk ger den blivande mammans kropp 306 mg kalcium och 8 g protein. Häll den över din favoritmüsli och tillsätt torkad frukt, blåbär och bananer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här