Var man kan äta – alla ställen i Tri-City

0
Rate this post

Vi tänker ofta att det vore bättre att äta så lite som möjligt för att gå ner i vikt så snabbt som möjligt och återgå till din vanliga kost. Ur synvinkeln av permanenta förändringar i kroppen, såväl som den framväxande hungern på kosten, kommer en bättre lösning att vara att använda ett lägre energiunderskott, som vi kommer att kunna upprätthålla under en längre tid, än att använda en bantningsdiet med mycket lågt kaloriinnehåll.

En fyllnadsprodukt är bl.a gröt, speciellt med frukt

En fyllnadsprodukt är bl.a gröt, speciellt med frukt. 123rf.com/jenifoto
Det finns ingen diet som passar alla, så antalet måltider bör också anpassas efter dig. Det är värt att anpassa det till dagens läge, vanor och den tid vi kan lägga på att förbereda och äta en måltid.

  • Om ditt mål är att minska kroppsfettet måste antalet kalorier som konsumeras i förhållande till behoven minskas (detta är en förutsättning för att denna process ska lyckas).
  • I en sådan situation kan en bättre metod vara att minska antalet måltider till förmån för deras volym, d.v.s. äta 3-4 större måltider istället för 5-6 mindre. Tack vare detta kan vi undvika lusten att ständigt äta mellanmål orsakad av att känna sig hungrig efter otillfredsställande måltider.
  • Den sista frågan är rätt balans mellan måltider. Var och en av dem ska ge alla grundläggande ingredienser, dvs protein, kolhydrater och fetter.

Att komponera en mängd olika näringsrika rätter gör att maten smälter längre och förlänger tiden det tar att fylla magen. Det betyder att det inte är antalet kalorier, utan rätt sammansättning av ingredienser som kommer spela en större roll för att rätten ska kännas mätt.

Ett bra exempel är kaloririka snacks som färdiga barer eller snabbmat

På grund av att de till stor del är en källa till enkla kolhydrater och mättade fetter blir vi snabbt hungriga efter dem eller så kommer vi inte att känna mättnad alls efter att ha ätit dem. Sådana måltider saknar protein och fibrer, vilket minskar hungern.

Resultatet är att vi lätt överskrider vårt “noll kalorivärde” och börjar skjuta upp extra kroppsfett.

Ett bra exempel är kaloririka snacks som färdiga barer eller snabbmatNär du komponerar din tallrik, lägg på halva volymen grönsaker och/eller frukt, 1/4 av volymen proteinprodukter (kött, fisk, ägg, magra mejeriprodukter, baljväxtfrön, tofu), 1/4 av volymen av kolhydratprodukter (bröd, gryn, pasta, ris, potatis, sötpotatis) och eventuellt en liten tillsats av fett, om det inte finns något gömt fett kvar på tallriken (olivolja, olja, frön, frön, nötter, avokado) . Det är en enkel metod som gör att vi kan återta kontrollen över vår näring på ett intuitivt sätt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här