Byt ut brödet mot riskakor

0
Rate this post

Risdieten ger möjlighet att ersätta bröd och derivat (kex, brödpinnar) med 2-3 riskakor (helst fullkorn och utan salt). Det här är väldigt populära och populära alternativ till bröd, trots att smaken inte precis är tillfredsställande. Riskakor innehåller varken fett (de är därför perfekta för den som ska kontrollera kolesterolnivåerna) eller jäst.

När ska man äta dem?

Till frukost eller som tillbehör till dagens andra måltid baserat på magra proteiner (vitt kött, fisk, ägg, färska ostar utan fett, tofu).

Hur man kombinerar ris i huvudmåltider

Därför, i risdieten, är en av måltiderna (förutom frukost) tillägnad en risbaserad rätt (risotto, ångad, pilaff) och den andra istället till rätter baserade på magra proteiner. Båda måltiderna ska alltid integreras med mycket grönsaker (kokta och råa) för att förse kroppen med vitaminer, mineraler och många nyttiga fibrer (mättnadskänsla, blodsocker och kolesterol under kontroll).

Magra proteiner inkluderar ångat eller grillat vitt kött, fisk, äggvitomeletter (bakade) och färska fettfria ostar (en “icke-ost” såsom ricotta, till exempel). Ris är ett livsmedel som passar perfekt till både kyckling och alla typer av rå (sushi) eller kokt fisk. Att dra fördel av dessa kombinationer är ett bra sätt att äta på ett hälsosamt och balanserat sätt, utan att försumma gommens glädjeämnen.

Risdieten innehåller också två mellanmål, ett mitt på förmiddagen och ett som mellanmål. Idealet är att ägna dem åt konsumtion av frukt, för att fylla på med vitaminer, vatten och mineraler.

  • När det gäller typen är det alltid lämpligt att föredra de mindre sockerrika och säsongsbetonade fruktsorterna.
  • Sommarfrukter, till exempel, är perfekta allierade till linjen eftersom de innehåller mycket vatten och kalium (anti-svällande mineral): därför grönt ljus för persikor, vattenmelon, melon, aprikoser, plommon …
  • Mjölkbaserade smoothies är även utmärkt av ris (utan socker) och färsk frukt, ett lätt alternativ till alkoholhaltiga och kaloririka sommaraperitifer.

Vad är detoxdieten och hur fungerar det?

Om du letar efter all information och svar på de vanligaste frågorna om detoxdieten är du på rätt plats! I den här artikeln kommer jag att hjälpa dig att rensa bort alla tvivel om detox-dieten och belysa de falska myterna och osäkerheterna kring denna fråga. På så sätt kommer du verkligen kunna känna till alla aspekter av detox-dieten och med maximal säkerhet avgöra om detox-programmet är rätt lösning för dig. Låt oss börja med att förtydliga innebörden av denna term som nu har blivit så berömd över hela världen, men ofta används olämpligt.

Detox diet: betydelsen av termen

Vi hör ofta ordet “detox” som används för att beskriva de viktigaste egenskaperna hos olika typer av dieter, recept, smoothies och örtteer. Men var kommer denna term ifrån? Som du kan föreställa dig är “detox” en engelsk term som på italienska betyder “avgifta”, men uppenbarligen förknippas det inte bara med näring, utan också med alkohol och droger.

Men när vi hör ordet “detox” är det nästan naturligt för oss att omedelbart associera denna term med dieter, mat och dryck som kan hjälpa kroppen att avgifta och rena sig själv. Faktum är att detta är det verkliga målet med en detoxdiet: att hjälpa vår kropp att eliminera giftiga ämnen och överskott av vätskor orsakade av dålig näring, vilket ger en känsla av välbefinnande tack vare den renande verkan av avgiftande mat.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här