Detox-diet: när och varför ska man göra det

0
Rate this post

Speciellt efter en stor hetsätning råkar det ofta kännas av de klassiska förnimmelserna av uppblåsthet och obehag i tarmen som orsakas av de giftiga ämnen som finns i den så kallade “skräpmaten”. Ett mycket vanligt misstag är att tro att detta är den idealiska omständigheten att följa detoxdieten. Inget mer fel!

Att använda denna typ av matplan varje gång du gör ett “misstag” kommer inte bara att hjälpa dig att lösa problemet, utan det kan verkligen orsaka allvarliga problem för din hälsa, vilket gör att du får det motsatta resultatet till vad du vill.

Det bästa botemedlet efter en stor hetsätning är helt enkelt att undvika ohälsosam mat under de följande dagarna, eftersom vår kropp normalt kan rena sig själv. Men vid det här laget skulle man fråga:

Om vår kropp självständigt kan eliminera giftiga ämnen och överskott av vätskor, vad är då en detoxdiet för?

Svaret är i varaktigheten av perioden med felaktig matning. Att känna sig uppsvälld och obekväm efter att ha ätit mycket under en dag skiljer sig från att känna sig uppblåst och obekväm efter en lång period av binging, som de ödesdigra två veckorna mellan jul och trettondagen.

Detoxdiet efter semestern

Efterfestens detoxdiet är ett klassiskt exempel på den perfekta tiden att följa denna typ av matplan. Faktum är att efter en lång period av dålig näring sätts vår kropps renande verkan på prov, och speciellt i dessa fall ser vi ofta typiska problem med vätskeansamling.

Detoxdiet efter semesternDet är därför ett avgiftningsprogram kan visa sig vara en trogen allierad när det gäller att hjälpa vår kropp att rena sig själv från de gifter som saktar ner ämnesomsättningen och orsakar mycket vanliga problem som en känsla av utmattning, hudutslag, en känsla av uppblåsthet och irriterande mag-tarmkanalen. problem. Följaktligen kommer det också att förbättra sömnkvaliteten, förändrad av giftiga ämnen som stör matsmältningen.

Detox-diet: hur fungerar det och hur länge håller det?

Varaktigheten av detoxdieten är en av de mest förvirrande frågorna. Ett riktigt avgiftningsprogram varar i 3-4 dagar och består av en lågkaloridiet som innebär intag av specifika livsmedel med avgiftande och renande egenskaper.

Fast att säga sanningen, att kalla det en “diet” skulle vara nästan olämpligt med tanke på den korta varaktigheten av detox-programmet.

Detox-diet hur fungerar det och hur länge håller detDenna “oskyldiga” felaktighet är tyvärr en av huvudorsakerna till så många missförstånd och envishet från dem som avråder från detoxprogrammet. Faktum är att en lågkaloridiet som följs för länge bara kan orsaka skador på kroppen, speciellt om ett detoxprogram som saknar eller saknar viktiga näringsämnen väljs. Men själva detoxprogrammet varar inte mer än några dagar, och det ska inte förväxlas med en viktminskningsdiet, som ofta händer!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här