Skillnader mellan detoxprogram och viktminskningsdiet

0
Rate this post

Viktminskningsdieten, som termen antyder, är ett matprogram som sprids över en mycket längre period än ett detoxprogram, och dess huvudsakliga syfte är att tappa fettmassa. För dem som vill uppnå detta är det också viktigt att följas av en nutritionist, eftersom det är en radikal förändring av deras livsstil under en period på mycket mer än 3 dagar.

Du kan nu föreställa dig skillnaderna mellan en viktminskningsdiet och ett detoxprogram: förutom varaktigheten är målet också annorlunda. Låt oss förtydliga det en gång för alla: de som följer ett detoxprogram i syfte att gå ner i vikt, gör fel botemedel.

Även om det är mycket sannolikt att gå ner i vikt efter det 3 dagar långa detoxprogrammet,

beror förmodligen de förlorade kg på överskottsvätskor som utsöndras från kroppen, och inte från förlusten av fett (som händer med viktminskningsdieten, som kräver mer tid) och övervakning av en nutritionist). För att lära dig mer om detta ämne rekommenderar jag att du läser artikeln om skillnaderna mellan ett detoxprogram och en viktminskningsdiet.

Detoxdieten har därför inte funktionen att få dig att gå ner i vikt, men det kan vara en utmärkt utgångspunkt för att börja följa en hälsosammare livsstil och en mer balanserad kost. De omedelbara fördelarna med avgiftningsprogrammet representerar faktiskt ofta en viktig stimulans för att äntligen lägga undan den så kallade “skräpmaten” och upptäcka det unika välbefinnandet som ges av hälsosammare matvanor, som positivt påverkar kroppen lika mycket som sinnet. Om du också vill få dessa fördelar på bara 3 dagar, svara på de enkla frågorna i detta test för att få ett helt anpassat detoxprogram baserat på din smak, dina intoleranser och dina vanor!

Men på tal om skräpmat, vilken mat ska man absolut undvika under detoxdieten (och möjligen även under de föregående dagarna)?

Detox diet: livsmedel att undvika

  • Kaffe
  • Socker
  • salt-
  • Fet kött
  • Friterad mat
  • Korv
  • Lagrade ostar
  • Alkohol
  • Förpackade drycker
  • Söt förpackad och rik på sockerarter

Rådet är att börja minska mängderna av dessa livsmedel redan dagarna innan detox-dieten. Du kommer säkerligen att möta detoxprogrammet med större lättnad, med mindre stress och utan den där klassiska känslan av “abstinens från kaffe”. Dessutom kan en minskning av mängden sockerarter som tagits under de föregående dagarna hjälpa dig att undvika ett eventuellt blodtrycksfall.

Detox-diet: tillåtna livsmedel

De livsmedel som väljs ut i ett detoxprogram väljs inte bara för sitt kaloriintag eller för det låga (eller till och med frånvarande) innehållet av fetter och sockerarter, utan också för deras avgiftande och renande egenskaper som hjälper kroppen att återhämta sig snabbare. Låt oss nu se vad som är de viktigaste livsmedel som används i detoxrecept.
Ris

Ris är en favoritmat för alla typer av detoxdieter, på grund av dess höga smältbarhet och de gynnsamma effekter det har på tarmfloran, vilket är anledningen till att det ofta används även vid gastrointestinala störningar.
Grönsaker

Grönsaker kommer att vara en av dina främsta allierade under detoxdieten. Förutom ett högt innehåll av fibrer som är användbara mot metabola störningar, spelar de en grundläggande roll i den renande verkan, främjar en korrekt funktion av levern, njurarna och tarmarna, och förbättrar även kroppens immunförsvar.
Frukt

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här