För vem är detoxdieten inte lämplig?

0
Rate this post

Detoxdieten är inte lämplig för minderåriga, gravida eller ammande kvinnor, personer med kroniska sjukdomar (som hjärtpatienter) och de med ett kroppsmassaindex under 18,5.

Om du är på medicin skulle det vara bäst att avsluta medicineringen innan du påbörjar någon typ av detoxdiet.

Om du behöver ta mediciner under detoxprogrammet, prata med din läkare

Dessutom avråds fysisk aktivitet starkt under dagarna av en detoxdiet, eftersom det mycket låga kaloriintaget kanske inte är tillräckligt för att stödja ansträngningar och utöva någon typ av sport. Så om du av någon anledning inte kan avbryta ditt sportaktivitetsprogram i tre dagar eller om du inte kan minska dina dagliga fysiska ansträngningar, kommer dessa dagar med lågkaloridiet förmodligen inte att kunna tillgodose det nödvändiga energibehovet. Om du verkligen inte vill ge upp detox-dieten, skulle det vara klokt att prata med en nutritionist först.

  • Slutligen, följ inte detta program för nära varandra. Som redan nämnts bör detoxdieten inte följas efter varje hetsätning, utan endast efter långa perioder av felaktig näring och därför överdriven konsumtion av mat rik på sockerarter, fetter och skadliga ämnen för kroppen.
  • Det ideala skulle vara att lita på detoxprogrammet högst tre eller fyra gånger om året.

Slutsatser om detoxprogrammet

Vi har därför sett att detoxdieten inte kan betraktas som en riktig diet, utan ett kortsiktigt matprogram som syftar till att hjälpa kroppen att stöta ut överflödig vätska orsakad av en lång period av felaktig näring.

Efter detoxdieten kommer du att känna dig mer tömd (särskilt på magen och höfterna) och symtomen på vätskeansamling kommer att minimeras eller kan till och med försvinna. Många organ i kroppen som lever, njurar och tarmar kommer att dra nytta av det, med uppenbara positiva återverkningar på organismens allmänna välbefinnande.

Jag påminner dig om att detoxprogrammet bara kommer att vara det första steget för att bibehålla dessa långsiktiga resultat. Efter tre dagar är rådet att minska (eller helt avbryta) konsumtionen av livsmedel som är skadliga för hälsan, vilket med tiden kan få tillbaka känslan av uppblåsthet, mag-tarmproblem och vätskeansamling. För att vara säker på att du inte går tillbaka till att göra misstag i din kost kan du kontakta en nutritionist för att hjälpa dig att upprätthålla en mer balanserad livsstil.

Du bör också vara mycket uppmärksam på att välja rätt detox-program. Detoxrecept finns lätt att hitta online som har mirakulösa egenskaper som definitivt kan lösa alla problem på några timmar. Andra sajter erbjuder oproportionerliga dieter eller gratisprogram som inte är anpassade efter din smak och intolerans, en lösning som, förutom att vara riskabel, förmodligen inte kommer att ge dig någon fördel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här