Detox-diet: 5 myter du inte förväntar dig

0
Rate this post

Har du någonsin hört talas om en detoxdiet eller har du någonsin sökt information på nätet om det? Detoxdieten är ett ämne man ofta hör talas om, speciellt efter semestern (och därmed de stora hetsorna). Det är just i dessa stunder som nya artiklar, nya detoxrecept och nya mirakulösa smoothies dyker upp på nätet, och varje gång är den första frågan som är lätt att ställa:

“Så fungerar detoxdieten?”.

Speciellt när vi stöter på motstridiga påståenden blir det ännu svårare att förstå var sanningen finns. Gör bara en snabb webbsökning för att hitta detoxdieter som varar en vecka och andra som bara varar en dag. Ytterligare andra skryter med förmågan att avgifta njurar, lever och tarmar med ett enda detoxrecept. Du kan väl föreställa dig hur osannolikt ett sådant resultat är med ett enda recept …

Den här artikeln skapades just för att en gång för alla belysa de vanligaste tvivel, och framför allt för att skingra falska myter så djupt rotade att de misstas för absoluta sanningar av dem som inte är välinformerade i denna fråga.

Det finns ett oändligt antal falska myter om detoxdieten, men i den här artikeln har jag bestämt mig för att samla de 5 vanligaste och framför allt farligaste falska myterna åt dig, eftersom om dessa påståenden är sanna kan det leda till att du gör fel och skadliga beslut för din hälsa. Så låt oss skingra dessa myter punkt för punkt.

“Detoxdieten är låg på viktiga näringsämnen”

Ett av de vanligaste påståendena, vilket är mycket lättare att tro eftersom det stöds av så många nutritionister. Så är dessa nutritionister falska?

Inte exakt! Ofta grundar “anti-detox” nutritionister sina påståenden genom att hänvisa till de många detoxrecept som är lätt tillgängliga gratis online, som ofta är för generiska och ofta bara har som syfte att locka läsaren.

Det är ganska uppenbart att att hitta en titel som “detoxrecept för att gå ner X kg på en enda dag”, har det enda syftet att locka läsaren och att det receptet förmodligen inte kommer att ge några verkliga resultat.

Tyvärr finns det också “pseudo-detox-dieter” på nätet som faktiskt saknar många viktiga näringsämnen. I dessa fall blir det mindre enkelt att kunna skilja dessa matprogram från en sann detoxdiet. Så hur vet du när det är något fel med en detoxdiet som föreslås online?

“Varningsklockan” ska ringa när du stöter på detoxdieter som saknar eller saknar proteiner, som innehåller essentiella aminosyror som ska tas även under dietdagar.

För att ta dem i rätt mängd är det inte nödvändigt att konsumera fett kött som många tror, ​​men det räcker med att äta baljväxter, torkad frukt, fisk och uppenbarligen magert kött. Om ingen av dessa tre livsmedel finns i detox-dieten du hittade på nätet, så är det med största sannolikhet bäst att inte övervägas.

Om du vill få ett detoxprogram komplett med alla viktiga näringsämnen och helt anpassat efter din smak, dina intoleranser, dina vanor och din vikt, klicka på den här knappen och svara på några enkla frågor!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här