“Detoxdieten behövs inte”

0
Rate this post

Ett uttalande som vi alla har hört minst en gång

Vid det här laget skulle man kunna tro att det finns ett korn av sanning, eller hur?

Felaktig! Denna utbredda uppfattning lägger grunden till att levern kan rena kroppen självständigt och att det följaktligen inte ska behövas någon avgiftande mat.

Faktum är att det är sant, vår kropp klarar av att eliminera gifter och överskott av vätskor på kort tid efter ett “matskräp”, men för att säkerställa att det händer likadant även efter en ganska lång period av stora hetsätningar (som två veckor mellan kl. Jul och trettondetondagar), bör vi alltid vara i perfekt fysisk form, hålla oss borta från smog och stress, träna regelbundet och följa en oklanderlig diet.

  • Som du kan föreställa dig är det högst osannolikt för någon att konsekvent uppfylla vart och ett av dessa krav, särskilt efter helgdagar och helgdagar, då vi tenderar att skämma bort oss själva mer än vanligt.
  • Speciellt i den här typen av omständigheter har vår kropp uppenbarligen mycket svårare att rengöra, och det är därför vanliga problem uppstår som ständig buksvullnad, gastrointestinala störningar och vätskeansamling. Så detta är den perfekta omständigheten för att börja följa en detoxdiet!

Var dock försiktig så att du inte missbrukar detta matprogram varje gång känslan av uppblåsthet och några extra kilon kommer tillbaka. Mycket ofta härrör även detta från en falsk myt “motsatsen” till den vi just har pratat om, nämligen:

“Detoxdieten behövs efter varje matmisstag”

Att följa en detoxdiet varje gång vi ägnar oss åt en stor måltid eller äter någon så kallad “skräpmat” är inte bara ett meningslöst val, utan det kan vara riktigt farligt för din hälsa! Som vi redan har nämnt kommer levern att kunna eliminera gifter på egen hand, och du behöver inte ta någon avgiftningsmat.

Så om vi efter en stor hetsätning känner en svullnadskänsla, ingen fara! Håll dig bara borta från raffinerade och färdigförpackade produkter i några dagar så kommer din kropp att återgå till ett tillstånd av balans på nolltid alls.

Så nästa gång någon rekommenderar en detoxdiet efter att du har ätit en pizza eller varit på en snabbmatsrestaurang, bör du inte bara inte lyssna på dem, utan du bör också råda dem att gå till en nutritionist eftersom de kan ha allvarliga brister. i kalorier och av näringsämnen!

Detsamma gäller för de som följer en vecka eller mer långa dieter! Den idealiska längden på en detoxdiet är 3 dagar eller max 4. En långvarig lågkaloridiet kommer bara att orsaka ytterligare problem för din kropp! Om du vill lära dig mer om den idealiska varaktigheten och egenskaperna hos denna typ av matprogram, läs hela artikeln om detoxdieten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här