De bästa detoxmaten: vad man ska äta på en detoxdiet

0
Rate this post

Vilka är de avgiftande och renande livsmedel att äta på 3-dagars detoxdieten? Och vilken mat ska man hålla sig borta från? I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i detta ämne genom att klargöra många motstridiga åsikter och svara på de vanligaste frågorna om detoxmat. Först och främst är det dock viktigt att förstå vilka egenskaper de livsmedel som rekommenderas för detoxdieten har.

Avgiftande livsmedel: vilka är de viktigaste egenskaperna?

Vilka egenskaper har avgiftande livsmedel gemensamma? Först och främst kan man säga att dessa livsmedel tenderar att vara kalorisnåla, eftersom det dagliga kaloriintaget under 3-dagars detoxdieten måste vara ganska lågt jämfört med normerna. Denna aspekt är väsentlig för att hjälpa kroppen att uppnå rätt balans efter en lång period av hetsätningar där du förmodligen har gått långt utöver ditt dagliga kaloribehov.

Det huvudsakliga kännetecknet för avgiftade och renande livsmedel är dock en annan: förmågan att hjälpa kroppen att eliminera överskott av vätskor och giftiga ämnen. Men var kommer dessa problem ifrån och hur vet man när det är dags att följa ett detoxprogram?
Detox mat: när och varför man ska äta dem

Avgiftande livsmedel: vilka är de viktigaste egensAvgiftande livsmedel: vilka är de viktigaste egenskaperna?kaperna?Under perioden med så kallat “överätande” har din kropp satts på prov av gifter och överskottsvätskor som ofta ackumuleras på höfterna, vilket orsakar mycket vanliga problem som vätskeansamling. Din kropp har faktiskt förmågan att eliminera dessa toxiner på egen hand när det kommer till sporadiska “fusk”.

Men när det överdrivna intaget av ohälsosam mat varar under lång tid (som händer till exempel under semestern), har vår kropp uppenbarligen mycket svårare att utsöndra överflödig vätska och giftiga ämnen oberoende, vilket är anledningen till att livsmedelsavgifter kommer att visa sig vara utmärkta allierade för att hjälpa till i den renande handlingen.

  • Faktum är att det finns många typer av lågkalori- och samtidigt avgiftande livsmedel som kan stödja funktionen hos de tre huvudorganen som ingriper i den avgiftande aktiviteten: lever, njurar och tarmar.
  • Det är just dessa som sätts på prov efter en period av kraftiga hetsätningar, och det är anledningen till att det förutom uppblåsthet, ofta uppstår illamående och mag-tarmproblem.
  • Men vilka är de viktigaste avgiftande och renande livsmedel som kommer att hjälpa oss under vår detoxdiet?

Detoxdiet: 3 dagar för att omedelbart må bättre!

Det är lätt att hitta detoxdieter som varar en vecka eller till och med en månad på Internet! Samtidigt är recept för att göra “mirakulösa” detoxsmoothies mycket vanliga, som skulle kunna lösa alla problem på några timmar. Så var är sanningen?

3 dagars detox-diet! Detta är den idealiska varaktigheten för att möta det som i verkligheten, på grund av sin korta varaktighet, inte kan betraktas som en riktig diet, i nivå med en viktminskningsdiet (för att lära dig mer, läs artikeln om skillnaderna mellan en viktminskningsdiet och en detox-program).

Detoxdiet: 3 dagar för att omedelbart må bättre!Faktum är att dessa 3 dagars detoxdiet inte tjänar till att etablera en diet som ska följas under lång tid (vilket också kan vara skadligt, med tanke på det låga kaloriintaget), utan har det enda syftet att hjälpa kroppen att eliminera avfall, gifter och överskott av vätska, för att säga adjö till svullnadsförnimmelser och återfå en känsla av balans och fysiskt och psykiskt välbefinnande.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här